Alegeri Ucraina: POROSENKO s-a deplasat in estul rebel

Presedintele Ucrainei, PETRO POROSENKO, s-a deplasat duminica la Kramatorsk, oras cucerit in timpul verii de fortele ucrainene in estul SEPARATIST PRORUS, in ziua alegerilor legislative anticipate boicotate in teritoriile controlate de REBELI, relateaza AFP.

“Sosit la Donbas”, bazin minier care cuprinde regiunile REBELE Donetk si Lugansk, a scris presedintele ucrainean pe contul sau de Twitter, publicand o fotografie a sa in tinuta de camuflaj, la bordul unui elicopter.

Citeste si: ALEGERI UCRAINA: BIROURILE DE VOT S-AU DESCHIS! COMISIA ELECTORALA, VICTIMA UNUI ATAC INFORMATIC

El a vizitat un birou de votare la Kramatorsk si a discutat cu soldati UCRAINENI aflati la fata locului, a indicat apoi presedintia.

“Serviciul vostru pentru Ucraina este o fapta eroica. Pentru mine si pentru milioane de ucraineni, voi sunteti eroi carora le datoram viata noastra pasnica”, a spus el SOLDATILOR.

Sotia presedintelui, Marina Porosenko, a votat, singura, intr-un birou electoral din centrul Kievului, explicand presei ca sotul ei este in Donbas “pentru a verifica desfasurarea VOTULUI”, organizat in teritoriile controlate de fortele ucrainene, potrivit unui comunicat al presedintiei.

VOTAREA nu are loc, in schimb, in zonele controlate de rebeli si aproximativ trei milioane de ALEGATORI nu vor putea participa la scrutin, din cele cinci milioane care locuiesc in regiunile Donetk si Lugansk.

Citeste si: ZBOR MH17: 284 DE VICTIME AU FOST IDENTIFICATE

La intrebarea corespondentului AFP, un purtator de cuvant al presedintelui a indicat ca PETRO POROSENKO va vota la Kiev in cursul dupa-amiezii.

Sursa foto: metronews.ru