ALEGERI UCRAINA: VIKTOR IANUKOVICI a declarat ca respecta optiunea poporului

ALEGERI UCRAINA. Presedintele ucrainean demis VIKTOR IANUKOVICI, care a fugit in Rusia in februarie, a declarat luni ca “respecta” optiunea poporului dupa alegerea lui PETRO POROSENKO la conducerea tarii.

“Independent de regiune sau participare, indiferent de optiune, respect aceasta alegere, facuta in cel mai dificil moment pentru patria noastra”, a afirmat VIKTOR IANUKOVICI intr-o declaratie publicata la Rostov-pe-Don (sudul Rusiei) si citata de agentiile ruse.

ALEGERI UCRAINA. “Vreau totusi sa subliniez ca pentru legitimitatea alegerilor si legitimitatea presedintelui insusi, participare sud-estului la tara noastra este necesara”, a adaugat el, apreciind ca “numerosi alegatori din aceste regiuni au fost ofensati si umiliti de actele puterii ilegitime”.

Citeste si: ALEGERI UCRAINA: Cine este PETRO POROSENKO, noul presedinte care promite CRIMEEA

Conform lui VIKTOR IANUKOVICI, “prima” misiune a puterii dupa alegerea lui PETRO POROSENKO este sa “puna capat baii de sange” si sa “retraga trupele” din estul separatist al Ucrainei.

ALEGERI UCRAINA. Contestat timp de mai multe luni la Kiev, VIKTOR IANUKOVICI a parasit tara, considerandu-se amenintat, dupa moartea a zeci de manifestanti la Kiev la 20 februarie, in confruntari cu politia urmate de semnarea unui acord de partajare a puterii cu opozitia.

Citeste si: ALEGERI UCRAINA: Porosenko urmeaza sa isi prezinte STRATEGIA prin care aduce PACEA 

El a fost destituit apoi de Parlament la 22 februarie, interimatul fiind asigurat de atunci de presedintele Adunarii, OLEKSANDR TURCINOV, un apropiat al IULIEI TIMOSENKO.

Sursa foto: newscom.ua