ALEGERILE DIN MOLDOVA caracterizate de JOSEPH DAUL, presedintele PPE

Presedintele Partidului Popular European (PPE) Joseph Daul a declarat joi ca alegerile de duminica din Republica Moldova sunt “cruciale pentru confirmarea parcursului european al tarii” si a apreciat ca “PLDM este alegerea cea mai buna pentru avansarea spre un viitor mai bun pentru toti moldovenii”.

“Aceste alegeri sunt cele mai decisive din istoria Moldovei de dupa independenta. Cetatenii trebuie sa decida daca doresc sa devina un stat european sau daca doresc sa ramana in afara Europei. Sunt convins ca doar o abordare pro-europeana va garanta modernizarea tarii. Un viitor european va asigura pacea, democratia, prosperitatea, solidaritatea si justitia pentru toti cetatenii moldoveni, fara exceptie, deci si pentru minoritati. Si aceasta pentru ca Europa uneste, pentru ca Europa nu divizeaza. Europa protejeaza si Europa nu ameninta”, a afirmat Daul, potrivit unui comunicat al PPE.

CITESTE SI: IURIE LEANCA: Sunt pregatit sa conduc viitorul Guvern de la CHISINAU 

“In contextul geopolitic regional actual, cu presiuni externe inacceptabile si instabilitate, Moldova nu are marja pentru a face greseli. Cetatenii trebuie sa decida daca sustin reformele de succes ale guvernelor conduse de Vlad Filat si apoi de Iurie Leanca, care au reusit sa aduca rezultate pozitive in domenii precum educatia, justitia, reforma politiei si imbunatatirea infrastructurii, pe langa Acordul de Asociere cu UE si noul regim liberalizat de vize. Toate acestea duc la respectarea principiilor fundamentale si la eradicarea coruptiei. Alternativa este revenirea la un sistem al haosului si lipsei de respect pentru legi, asa cum s-a intamplat in timpul regimului comunist”, a explicat el.

“Din momentul in care Moldova si-a schimbat cursul in 2009, doar Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) prezidat de Vlad Filat a intruchipat de o maniera consistenta acest destin european si a asigurat ca procesul integrarii europene sa fie finalizat. Cetatenii moldoveni trebuie sa fie constienti de responsabilitatea care le revine. Ei trebuie sa stie ca Uniunea Europeana isi va aprofunda parteneriatul cu Moldova doar cu conditia ca, dupa alegerile din 30 noiembrie, autoritatile din Chisinau sa fie reprezentate doar de forte politice pro-europene, in special PLDM, ceea ce inseamna excluderea fortelor anti-UE si populiste, inclusiv a celor presupus convertite la o pozitie pro-europeana cum este Partidul Comunistilor – o coalitie cu Partidul Comunistilor ar trada destinul european al Moldovei”.

CITESTE SI: ALEGERI PARLAMENTARE MOLDOVA: Partidul Comunistilor conduce in sondaje cu 7 zile inaintea scrutinului 

“PPE, principala forta politica in Europa, a carei influenta si succese continua sa creasca in rezultatul victoriilor in alegerile europene, alegerile din Ucraina si mai recent in alegerile prezidentiale din Romania, sprijina deplin partidul sau membru din Moldova – PLDM. Fiecare votant care crede in valorile pacii, democratiei si justitiei trebuie sa participe in aceste alegeri si sa sustina PLDM”, a conchis presedintele PPE.

Sursa foto: bbc.co.uk