ALEGERILE din PSD caracterizate dur de PNL: “O maimutareala bolsevica”

Votul intern din PSD pentru alegerea presedintelui de partid, functie pentru care singurul candidat este LVIU DRAGNEA, aminteste de ziua primelor alegeri libere din Romania – Duminica Orbului -, iar organizarea impecabila pentru aceste alegeri reprezinta o sfidare pentru romanii din Diaspora, avand in vedere ca VOTUL prin CORESPONDENTA este blocat de PSD, afirma deputatul PNL OVIDIU RAETCHI.

“Vedem, in ultima perioada, un adevarat cult al personalitatii dezvoltat in jurul lui LIVIU DRAGNEA. As puncta aici doar trei actiuni recente: candidatura unica pentru sefia PSD, proiectul de lege privind defaimarea sociala, dar si intentia de a aplica cateva milioane de chestionare la nivel national, prin care inteleg ca se urmareste validarea politica a lui LIVIU DRAGNEA, in speta. Dincolo de situatia ridicola in care sunt pusi membrii PSD, de a vota pentru un singur candidat, observ o mobilizare fara precedent in cazul acestor alegeri. Pacat ca romanii nu au simtit acelasi lucru si la alegerile prezidentiale din 2014, cand in Diaspora au fost mai multi votanti decat buletine de vot. In schimb, domnul DRAGNEA tergiverseaza adoptarea votului prin corespondenta, in timp ce investeste toate resursele in organizarea unor alegeri in care este singurul candidat. Asistam la o reeditare a Dominicii Orbului din mai 1990, cand alegerile au fost castigate de Ion Iliescu, si consecintele sunt la fel de sinistre, de aceasta data pentru PSD si pentru romanii care au, mai degraba, simpatii de stanga. Acest vot este o MAIMUTAREALA BOLSEVICA, avand in vedere ca LIVIU DRAGNEA blocheaza, alaturi de UDMR, votul prin corespondenta pentru romanii din Diaspora”, spune OVIDIU RAETCHI, citat de stiripesurse.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA (PSD): ALEGERILE DE DUMINICA REPREZINTA UN EXERCITIU DE DEMOCRATIE PARTICIPATIVA

LIVIU DRAGNEA, alaturi de PSD, demonstreaza inca o data ca masinaria partidului poate functiona impecabil atunci cand vine vorba de interesele proprii, a mai adaugat OVIDIU RAETCHI.

“Cuvantul de ordine pentru aceste alegeri este mobilizare. Vor fi sectii de votare in camine culturale, bilioteci, chiar si in locuintele liderilor de partid. Nu pot sa nu imi amintesc situatia alegerilor prezidentiale din 2014, cand romanii din Diaspora nu aveau suficiente buletine de vot, nu aveau suficiente urne, sectiile de vot nu erau suficiente. Imi amintesc ca Ministerul german de Externe declara atunci ca daca s-ar fi facut o cerere prealabila, s-ar fi putut organiza sectii de vot si in afara misiunilor diplomatice. Nu s-a vrut acest lucru, la fel cum nu se vrea nici adoptarea votului prin corespondenta. Ii cer lui LIVIU DRAGNEA sa se gandeasca la romanii din strainatate care vor vota la alegerile parlamentare din 2016 si sa renunte la atitudinea cinica privind votul prin corespondenta”, mai spune deputatul PNL OVIDIU RAETCHI.

Sursa foto: realitatea