Alegerile pentru sefia CJ Arges ar putea avea loc cel mai probabil in toamna

Premierul Victor Ponta a anuntat ca, saptamana viitoare, va fi numit un nou prefect in judetul Arges, spunand, totodata, ca nu poate preciza daca in 25 mai, odata cu alegerile europarlamentare, vor fi organizate si alegeri pentru presedintia Consiliului Judetean Arges. Ponta a adaugat ca, in situatia in care nu va fi timp pentru organizarea alegerilor odata cu europarlamentarele, acestea se vor desfasura in toamna.

Victor Ponta a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, la Pitesti, ca saptamana viitoare, miercuri, va fi numit un nou prefect in judetul Arges, dupa revocarea din functie a fostului prefect Cristian Soare.

Premierul a mentionat ca nu a numit pana acum un nou prefect in Arges, intrucat a dorit sa aiba “o selectie foarte clara a celor care au calitatea de inalt functionar public si care pot asigura mai departe activitatea”.

Citeste si: Ponta a fost huiduit la Pitesti: Unde e milionul de locuri de munca promis?

Intrebat cine va fi noul prefect de Arges, premierul a evitat sa raspunda. “Miercuri o sa decid in sedinta de Guvern pe baza propunerii ministrului de Interne si o sa publicam in Monitorul Oficial”, a spus Victor Ponta.

Intrebat, de asemenea, daca alegerile pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Arges, ramasa vacanta dupa ce instanta suprema a decis ca fostul sef al CJ Constantin Nicolescu a fost in conflict de interese, se vor organiza odata cu scrutinul pentru europarlamentare, in 25 mai, premierul a spus ca nu poate preciza acest lucru, intrucat nu stie daca sunt indeplinite procedurile in acest sens.

“Nu stiu daca s-au facut procedurile si daca se fac procedurile. O sa discut cu ministrul de Interne si o sa va spun. (…) Vreau sa vad toate procedurile legale. Daca este timp pe 25 (mai – n.r.), daca nu, probabil ca vor fi in toamna alegerile”, a mai spus premierul despre scrutinul pentru sefia Consiliului Judetean Arges.

In 24 februarie, prefectul Cristian Soare a semnat ordinul privind incetarea mandatului sefului CJ Arges, Constantin Nicolescu, in conditiile in care Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic al conflictelor de interese de catre Nicolescu.

ANI a stabilit existenta conflictului de interese prin semnarea sau aprobarea de catre acesta, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arges, a 14 contracte (13 contracte in suma de 1.139.715,84 lei, cu TVA inclus si un contract aditional de prelungire a perioadei) incheiate de catre CJ Arges sau institutii si servicii publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului cu SC Autopro Mond SA, respectiv, SC Mac Auto SA (societati la care Nicolescu este actionar majoritar, in procent de 92,194% si, respectiv, 63,08%).

Suma totala a celor noua contracte incheiate sub semnatura lui Constantin Nicolescu, a celor cinci contracte incheiate cu aprobarea acestuia, a celor 12 contracte incheiate de catre societati la care acesta sau sotia lui sunt actionari majoritari, precum si a prestarilor de servicii efectuate institutiilor si serviciilor publice aflate in coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean Arges, de catre societatile la care presedintele CJ Arges sau sotia acestuia sunt actionari majoritari este de 1.567.305,45 lei, mai nota ANI.

Constantin Nicolescu a deschis proces impotriva Prefecturii Arges si a prefectului Cristian Soare, cerand anularea ordinului prin care acesta constata incetarea inainte de termen a mandatului sau de presedinte al Consiliului Judetean Arges, pe motiv de conflict de interese.

Ulterior, in 13 martie, Nicolescu a depus la Consiliul Judetean Arges un document prin care isi dadea demisia din functia de sef al CJ Arges, invocand motive medicale. El anunta si ca a renuntat la procesul prin care contesta decizia prefectului judetului privind incetarea mandatului sau la conducerea CJ.

Atributiile lui Nicolescu au fost preluate de vicepresedintele Consiliului Judetean Arges Florin Tecau.