Alegerile prezidentiale din 2 noiembrie, INVALIDATE?

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a primit un numar de sapte contestatii, prin care se cere invalidarea primului tur al alegerilor prezidentiale din 2 noiembrie. Printre cei care au depus contestatie de invalidare a primului tur de scrutin se numara si Gheorghe Funar.

Anuntul a fost facut de presedintele Curtii, Augustin Zegrean. Curtea Constitutionala va trebui sa se pronunte cu privire la aceste contestatii pana vineri.

IOHANNIS: GUVERNUL A REUSIT SA NE FACA DE RAS IN FATA STRAINATATII. II CHEM ALATURI DE MINE PE CEI CARE SE CONSIDERA DE DREAPTA

„Pana vineri avem termen sa ne pronuntam, sa validam sau sa invalidam rezultatele. Primim o multime de dosare de la BEC. stim cum sa facem, suntem pregatiti. Avem si cateva cereri prin care ni se solicita sa anulam aceste alegeri, sa se organizeze un nou tur prim de scrutin, dar lucrurile sunt complicate, legea e foarte stricta, pot fi anulate doar daca s-au comis fraude care au influentat rezultatul final al alegerilor”, a spus Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale.

Diana Fanea, Dragos Nicolae Saramet si Irina Dragan sunt printre cetatenii care au depus aceste sesizari, care vizeaza proasta organizate a alegerilor, neregulile, dar si scandalurile care au insotit alegerile prezidentiale de duminica.