Aleksei Navalnîi a transmis primul mesaj din închisoare: ”Pentru orice eventualitate: n-am de gând să mă sinucid!”

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției din Rusia, a transmis primul său mesaj din spatele gratiilor în care a precizat că nu are de gând să se sinucidă. Navalnîi a ținut să le mulțumească susținătorilor săi care, sâmbătă, au organizat proteste de amploare pe tot teritoriul Rusiei, informează The Moscow Times.

„Pentru orice eventualitate: nu am de gând să mă spânzur de fereastra celulei sau să-mi tai venele cu o lingură ascuţită. Merg pe scări cu foarte mare grijă şi zilnic mi se ia tensiunea, astfel că ipoteza unui infarct subit este exclusă. Sunt stabil din punct de vedere emoţional şi psihologic”, ”, a spus Aleksei Navalnîi într-o declaraţie postată pe pagina sa de Instagram.

Mii de persoane au fost arestate sâmbătă la demonstraţiile pro-Navalnîi organizate în întreaga Rusie, la care au participat zeci de mii de protestatari.

Aleksei Navalnîi a fost arestat la revenirea în Rusia, chiar în aeroport. Ulterior, liderul opoziției a fost închis, pentru cel puţin 30 de zile, într-o închisoare de maximă securitate a FSB.

Aleksei Navalnîi este acuzat că a încălcat condițiile supravegherii prin faptul că a rămas în Germania şi nu s-a prezentat, la finele anului trecut, la biroul Serviciului Federal al Penitenciarelor în legătură cu o condamnare la închisoare cu suspendare pentru delapidare.

Sursa foto: ria.ru