Aleksei Navalnîi, condamnat la închisoare, face bășcălie de Vladimir Putin

Ce poreclă i-a pus dizidentul președintelui Rusiei

Aleksei Navalnîi a fost condamnat, marți, de o instanță din Moscova la trei ani de închisoare cu executare, din care dizidentul va sta în spatele gratiilor doar 2 ani și opt luni în condițiile în care a petrecut deja zece luni în arest la domiciliu, conform avocaților apărării, citați de presa internațională.

Avocații lui Aleksei Navalnîi au anunțat și că vor face apel la decizia pronunțată de judecători. La scurt timp după pronunțarea sentinței, dizidentul rus a avut o luare scurtă de cuvânt în cadrul căreia l-a poreclit pe președintele Vladimir Putin drept ”Otrăvitorul de Chiloți”.

„Singura metodă (a lui Putin) este de a ucide oameni. Oricât de mult s-ar preface că este un mare strateg geopolitic, el va rămâne în istorie ca un otrăvitor. A fost Alexandru Eliberatorul, Yaroslav cel Înțelept și Putin Otrăvitorul de Chiloți”, a declarat Aleksei Navalnîi care a mai adăugat că sentința primită este bazată pe ura și teama președintelui Vladimir Putin față de el, scrie Reuters.

Aleksei Navalnîi a fost arestat în 17 ianuarie la întoarcerea în Rusia după ce a petrecut mai multe luni în Germania după otrăvirea sa cu Noviciok. Navalnîi a afirmat că agenții serviciilor de securitate rusești i-au pus otravă în chiloți, acuzație negată cu vehemență de Kremlin.

Sursa foto: ria.ru