Aleksei Navalnîi nu a fost otrăvit în aeroport, așa cum se credea inițial

Aleksei Navalnîi ar fi fost otrăvit cu apă, în camera sa de hotel din Tomsk, și nu cu ceai, în avion, așa cum se credea inițial. Dezvăluirea a fost făcută de echipa sa care a postat pe Instagram un video în care membrii staff-ului său invetighează camera și culeg probe, inclusiv sticlele goale de apă.

Echipa sa precizând că Aleksei Navalnîi și-a pierdut cunoștința și a început să se sufoce în avion. Aeronava în care se afla și opozantul rus a aterizat forțat,  iar Navalnîi a fost transportat la un spital din regiune. Ulterior, în comă fiind, Navalnîi a fost transferat la spitalul Charite din Berlin. Între timp acesta și-a revenit și poate respira fără ajutorul aparatelor. Acuzația de otrăvire a fost confirmate de laboratoarele spitalelor din trei țări, Germania, Franța și Elveția, după analiza probelor prelevate de la Navalnîi.

O parte din staff-ul lui Navalnîi se afla în avion, iar restul rămăsese în orașul Tomsk. Cei care au rămas în Tomsk au mers imediat să investigheze camera de hotel, după ce au aflat că lui Aleksei Navalnîi i s-a făcut rău în avion. Experții germani au identificat agentul Novichok cu care a fost otrăvit Navalnîi în una din sticlele luate din camera de hotel.

Sursa foto: Instagram