Aleksei Navalnîi, replică dură pentru Putin! Opozantul rus prezintă palatul cât un ”orășel” al președintelui rus. Video

Navalnîi a difuzat o vastă anchetă anticorupție care îl vizează pe Vladimir Putin

Aleksei Navalnîi, arestat preventiv imediat după revenirea în Rusia, nu s-a lăsat intimidat de atitudinea ostilă a autorităților. Mai mult, liderul opoziției din Rusia a făcut publică o vastă anchetă anticorupție care îl vizează pe nimeni altul decât președintele Vladimir Putin, informează presa internațională.

Într-un filmuleț de aproape două ore postat pe canalul Youtube este prezentată ancheta dar și un apel adresat rușilor de a manifesta sâmbătă împotriva puterii. “Este un stat în cadrul Rusiei. Și, în acest stat, nu există decât un singur țar inamovibil, Putin”, acuză Navalnîi, care adaugă că președintele rus este “obsedat de bogăție și de lux”.

Aleksei Navalnîi dezvăluie că Vladimir Putin este proprietarul unei proprietăți imense și a unui palat în apropiere de orașul Gelendjik, situat pe malul Mării Negre, care a costat 1,12 miliarde de euro! “Aceasta nu este o casă la țară, nu este o cabană, nu este o reședință. Este un întreg oraș, sau mai degrabă un regat,” mai afirmă Navalnîi.

Reședința este dotată printre altele cu podgorii, o sală de hochei pe gheață și chiar un cazinou. Are o suprafață totală de 7.000 de hectare, de “39 de ori mai mare ca Monaco”. Aceasta este dotată și cu un tunel săpat prin munte care duce la Marea Neagră. În complex fost construită chiar și o biserică. Doar palatul are aproape 18.000 de metri pătrați. Oficial, complexul este proprietatea FSB, serviciul secret rusesc.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins toate acuzațiile.

Sursa foto: captura video