ALERTA ! 150.000 de soldati rusi au fost trimisi langa granita cu Ucraina

Vladimir Putin a ordonat exercitii militare la granita cu Ucraina, 150.000 de soldati rusi urmand sa participe la acestea.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat miercuri un “exercitiu militar surpriza” al fortelor terestre langa Ucraina. Ordinul liderului de la Moscova include de asemenea masuri pentru a asigura securitatea flotei rusesti de la Marea Neagra, in sudul Ucrainei, in Peninsula Crimeea, o veche zona de interes a Rusiei, care a apartinut acesteia pana in 1954, fiind in continuare populata de etnici rusi.

Citeste si: Rusia se declara impotriva organizarii alegerilor prezidentiale pe 25 mai in Ucraina 

Putin a dat aceste ordine, scrie presa internationala, pe fondul demonstratiilor a mii de etnici rusi din Crimeea, care au protestat fata de rasturnarea politica de la Kiev, ce a dus la picarea guvernului pro-Moscova, condus de Victor Ianukovici. Astfel, armata rusa a pus unitatile militare in alerta incepand cu ora locala 14:00, pentru a se pregati de un exercitiu ce urmeaza sa dureze pana pe 3 martie, a anuntat Ministrul Apararii ruse, Sergei Shoigu, conform New York Times, si care vor implica aproximativ 150.000 de soldati.