Alerta in Capitala! Suporterii maghiari, deranjati de PREZENTAREA GRESITA a steagului Ungariei pe pliantele primite de la autoritati

Autoritatile din Romania au intrat in stare de ALERTA, meciul cu Ungaria fiind considerat unul de risc maxim din cauza SUPORTERILOR MAGHIARI. In total, aproape 10.000 de jandarmi si politisti vor fi mobilizati pentru a asigura securitatea in tara si in Capitala.

UPDATE 16.54: Primii fani unguri au inceput sa intre pe stadion, dupa ce li s-a facut controlul corporal.

UPDATE 16.45: Suporterii maghiari au ajuns in zona mixta de la Arena Nationala, unde vor sta sub paza jandarmilor pana cind li se va permite accesul in stadion. In zona de langa stadion, Primaria Capitalei a organizat un fan-zone pentru sporterii maghiari, de unde acestia isi pot achizitiona mici, carne de porc, hamburgeri, cirnati, bere si bauturi racoritoare cu jetoane contra cost. Le-au fost date si citeva mingi, astfel ca suporterii se bucura de vremea frumoasa si joaca fotbal pe terenul de la Electoraparataj.

UPDATE 15:47: Suporterii maghiari veniti cu trenul la Bucuresti, sambata, in gara Baneasa, le-au facut semne obscene jandarmilor si au strigat “Slugilor!”, dupa ce au primit pliante informative in care steagul Ungariei este PREZENTAT GRESIT, cu culoarea rosie in partea de jos.

Pliantele au fost impartite la filtrul facut de Jandarmerie inainte de urcarea suporterilor in autobuzele RATB care ii transporta la Arena Nationala, pentru meciul de fotbal Romania-Ungaria.

In pliante au fost tiparite regulile pe care suporterii trebuie sa le respecte in Bucuresti, implicit in incinta stadionului, amenzile care vor fi date in cazul in care incalca legile romanesti si informatii despre Fan Zone-ul de la Arena Nationala si despre traseul Budapesta-Bucuresti.

Pe prima pagina a pliantului, steagul Ungariei este PREZENTAT GRESIT, cu culoarea rosie in partea de jos si cu cea verde in partea de sus, ceea ce a provocat nemultumirea fanilor maghiari. Acestia au strigat, in maghiara, “Slugilor!” si au aratat semne obscene catre jandarmi, iar unii dintre ei au aruncat pliantele.

Materialele informative au sigla Directiei Generale de Jandarmi Bucuresti si a Federatiei Romane de Fotbal. Pe ultima pagina a lor sunt tiparite steagurile Romaniei si Ungariei prezentate in mod corect.

Tot la filtrul de la gara Baneasa, un suporter maghiar imbracat cu un hanorac avand imprimata harta asa-numitei Ungarii Mari a fost trimis de jandarmi sa isi lase hanoracul in tren. De altfel, niciun fan maghiar nu a fost lasat sa plece spre stadion cu simboluri ale “Ungariei Mari”.

UPDATE 13.30: Aproape 1.000 de suporteri unguri au ajuns in Gara Baneasa din Capitala. Fanii maghiari au scandat si au aruncat cu petarde si fumigene. Ei sunt preluati cu autocarele de mai multe echipaje de jandarmi.

Stire initiala

Ciocnirile dintre SUPORTERII UNGURI si jandarmii romani din toamna anului trecut au pus in alerta autoritatile. Peste 3.000 de mascati vor asigura securitatea in Capitala, iar alti 6.500 de politisti ii vor seconda in tara, informeaza gsp.ro.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA, 19.00, TVR 1, LIVE TEXT MONDO NEWS: CUVANT DE ORDINE: VICTORIE

Politistii sunt mobilizati de-a lungul traseului urmat de trenul cu fani care soseste de la Budapesta, precum si pe soselele pe care ar putea ajunge la Bucuresti SUPORTERII din tara vecina.

Jandarmeria s-a ferit insa sa ofere informatii legate de traseul si ora de sosire a trenului de la Budapesta, de teama unor ciocniri intre fani.

Potrivit sursei citate, exista trei variante:

– Gara Obor, care este cea mai apropiata de stadion, insa una in care s-ar crea inghesuiala, iar fortele de ordine ar putea avea probleme;
– Gara Baneasa, mai aerisita, insa aflata la o distanta mare de Arena Nationala;
– Gara de Nord, in care jandarmii ar controla usor SUPORTERII, insa s-ar putea isca incidente intre fani si alti calatori.

Printre cei 3.000 de SUPORTERI sositi din Budapesta vor fi si multi veniti individual, care nu vor putea fi directionati catre fan-zone-ul creat linga Arena Nationala, putand ajunge cu usurinta in Centrul Vechi sau alte zone ale Capitalei! 

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA: ULTRASII MAGHIARI AU PLECAT SPRE BUCURESTI: MERGEM IN MORDOR! FOTO

“Premergator competitiei au avut loc intilniri cu reprezentanti ai autoritatilor ungare si ai galeriei echipei oaspete. Cei din urma au fost informati cu privire la legislatia romaneasca”, se arata intr-un comunicat al Jandarmeriei.

Sursa foto: onlinesport.ro