ARABIA SAUDITA pregateste INVAZIA TERESTRA in YEMEN

Garda Nationala saudita, armata paralela formata in principal din forte terestre, a fost mobilizata pentru eventuale operatiuni impotriva rebelilor siiti in Yemen, a indicat marti agentia oficiala SPA, fara sa precizeze rolul sau exact, relateaza AFP.

Ministrul Garzii Nationale, Printul Mitab ben Abdallah, s-a declarat ”onorat” de ”decizia” Regelui Salman referitoare la ”participarea fortelor Garzii Nationale” la operatiunea din Yemen, a precizat SPA, scrie Agerpres.

Garda Nationala, formata din 75.000 de membri activi si 25.000 furnizati de triburi, este o forta autonoma dotata cu minister propriu si care are un rol atat in domeniul securitatii interne cat si in cel al apararii conventionale. Ea este considerata garda pretoriana a dinastiei Al-Saud.

CITESTE SI: RAZBOI IN YEMEN: 28 de civili UCISI in raiduri asupra SANAA

Printul Mitab a afirmat ca ”toate fortele Garzii Nationale sunt gata sa-si indeplineasca rolul alaturi de alte corpuri ale armatei”, potrivit agentiei.

In principal mecanizata, Garda Nationala este pe cale de a se echipa cu avioane AH6i si elicoptere Apache si Black Hawk.

CITESTE SI: RAZBOI in YEMEN: BILANTUL MORTILOR si RANITILOR a crescut considerabil

Pana in prezent, aviatia saudita a fost in prima linie in operatiunea declansata pe 26 martie de catre Ryad cu alte tari arabe pentru a opri inaintarea rebelilor siiti in Yemen, care au legaturi cu Iranul.

Sursa foto www.realitatea.md