ALERTA COREEA de NORD a BOMBARDAT o unitate militara SUD-COREEANA la frontiera. Reactia SEULULUI

Coreea de Nord a bombardat joi o unitate a armatei sud-coreene in partea occidentala a granitei ce divizeaza Peninsula Coreea, a informat agentia de presa Yonhap, preluata de AFP si Reuters.

La randul sau, Coreea de Sud a tras zeci de obuze de cealalta parte a granitei cu Nordul, ca represalii la ceea ce pare a fi fost un atac cu racheta lansat de Phenian, a anuntat Ministerul sud-coreean al Apararii.

‘Am lansat un contraatac cu zeci de obuze cu calibrul de 155 mm’, a declarat un purtator de cuvant al ministerului mentionat. ‘Am intarit nivelul de alerta si supraveghem atent miscarile armatei nord-coreene’, a adaugat sursa citata.

Cu putin inainte de ora locala 16.00 (07.00 GMT), sud-coreenii au detectat traiectoria unei rachete ce ar fi fost trasa de pe teritoriul nord-coreean, de-a lungul partii vestice a granitei ce divizeaza Peninsula Coreea, a declarat acelasi purtator de cuvant.

CITESTE SI: AMENINTARI FARA PRECEDENT ale PHENIANULUI la adresa COREEI DE SUD

Potrivit Yonhap, Biroul administratiei prezidentiale de la Seul a anuntat ca a convocat o reuniune de urgenta a Consiliului pentru securitate nationala.

Pentru moment nu s-a precizat unitatea sud-coreeana vizata de atacul nord-coreean.

Un reprezentant al autoritatilor locale din Yeoncheon, la aproximativ 60 de kilometri nord de Seul, a afirmat ca locuitorii din mai multe sate de la granita au primit ordin de evacuare a locuintelor.

CITESTE SI: SUA, dispuse sa NEGOCIEZE un ACORD NUCLEAR cu COREEA de NORD

Tensiunea dintre cele doua Corei a crescut de la inceputul lunii cand o mina antipersonal a explodat in Zona Demilitarizata (DMZ) si a ranit doi soldati sud-coreeni. Seulul a acuzat Nordul de plasarea acestor mine.

Schimbul de focuri de joi intervine in contextul exercitiilor militare comune SUA-Coreea de Sud, care au inceput luni si pe care Nordul le considera drept o pregatire de razboi.

 Sursa foto dcnews