ALERTA cu BOMBA la AMSTERDAM: AEROPORTUL SCHIPHOL, PARTIAL EVACUAT

Aeroportul SCHIPHOL din AMSTERDAM a fost EVACUAT partial, marti seara, in urma unei ALERTE cu BOMBA, iar o persoana a fost arestata, a informat un purtator de cuvant al aeroportului. “Politia a evacuat o parte a aeroportului, precum si hotelul Sheraton din vecinatate, iar o persoana a fost arestata”, a declarat Danielle Timmer, care a adaugat ca nu are alte informatii.

Imagini transmise la posturile de televiziune au aratat membri ai politiei militare puternic inarmati patruland in jurul aeroportului care a ridicat nivelul de securitate dupa atentatele comise la Bruxelles pe 22 martie. “La ora 21:45 (19.45 GMT), un individ a fost arestat in zona din fata intrarii principale a aeroportului”, a declarat un purtator de cuvant al politiei militare, Alfred Ellwanger, citat de AFP.

“Echipa de deminare este la fata locului si controleaza bagajele barbatului”, a mai spus el. Niciun zbor nu a fost afectat, a adaugat Alfred Ellwanger, iar trenurile circula normal la gara care leaga aeroportul de restul tarii. Deocamdata, nu se cunoaste numarul exact al persoanelor evacuate atunci cand politia militara a inconjurat zona, dar, a adaugat purtatorul de cuvant, la aceasta ora mai sunt doar cateva plecari si sosiri.

SCHIPHOL, aflat in vecinatatea capitalei olandeze Amsterdam, este unul dintre cele mai frecventate aeroporturi din Europa cu aproximativ 50 de milioane de pasageri anual.

Sursa foto: bbc