ALERTA DE CANICULA SE MENTINE. Astazi a fost cea mai calda dimineata a anului

ALERTA DE CANICULA SE MENTINESI LA INCEPUT DE SAPTAMANA IN ROMANIA. Astfel, luni s-a inregistrat cea mai calduroasa dimineata a anului. Pe litoral, la ora 08.00 se inregistrau 27 de grade Celsius, iar meteorologii sustin ca dupa-amiaza temperaturile vor depasi 33 de grade. 

Luni este a doua zi cu temperaturi caniculare, iar in unele localitati din zona de sud-est a tarii se vor inregistra valori mai ridicate decat duminica. Tot luni s-a inregistrat cea mai calda dimineata a anului. In jurul orei 8.00, pe litoral s-au inregistrat 27 de grade, o temperatura potrivit mai degraba pentru orele de dupa-amiaza.

Temperaturile sunt mai ridicate cu aproximativ 10 grade fata de cele normale. Luand in calcul si umezeala din aer din apropierea tarmului, turistii aflati pe litoral resimt deja temperaturi apropiate de pragul caniculei. 

ANM: Cum va fi VREMEA pana in 10 august

Si in restul tarii temperaturile sunt deosebit de ridicate. Maximele vor atinge si chiar depasi 35 de grade Celsius, insa in zona de munte si in Moldova se pot inregistra precipitatii slabe cantitativ.

Aversele pot lasa mari cantitati de apa, intr-un interval scurt de timp, si vor fi caderi de grindina. Incepand de marti, instabilitatea atmosferica va fi din ce in ce mai accentuata, cele mai vizate regiuni fiind cele din partea de vest a tarii. Meteorologii au emis si o informare meteo de canicula si disconfort termic pentru intervalul 03 – 04 august.