ALERTA DE INUNDATII! Hidrologii au emis un nou COD PORTOCALIU. Vezi cand va intra in vigoare

ALERTA DE INUNDATII! SUDUL ROMANIEI SE AFLA IN CONTINUARE IN PERICOL DE INUNDATII. Hidrologii au emis, miercuri dupa-amiaza, un nou COD PORTOCALIU de inundatii, care vizeaza aceleasi judete afectate deja in ultimele zile de revarsarile de ape.

CODUL PORTOCALIU de INUNDATII va intra in vigoare joi dimineata si va viza judetele aflate deja intr-o zona de risc. Astfel, incepand de joi, ora 9.00, se instituie Cod Portocaliu pe raurile din bazinele hidrografice: Motru superior si afluentul sau Cosustea (judetele Mehedinti si Gorj), pe Jiu la Racari – sector indiguit (judetul Dolj), Vedea amonte S.H. Valeni, Teleorman amonte de S.H. Tatarastii de Sus, Paraul Cainelui si alti afluenti mici ai raului Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman) si Neajlov amonte Vadu Lat (judetele Dambovita si Giurgiu).

ALERTA DE INUNDATII! Totodata, de miercuri la ora 16.00 pana joi la ora 2.00, va fi cod galben pe raul Neajlov sector aval S.H. Vadu Lat (judetul Giurgiu), pe raul Calmatui (judetul Teleorman), Paraul Cainelui sectorul S.H. Vartoapele – confluenta cu raul Vedea (judetul Teleorman), Sabar aval Poenari (judet Giurgiu) si pe raul Ialomita sector aval S.H. Cosereni (judetul Ialomita).

ALERTA DE INUNDATII! Incepand de joi, ora 2.00, Codul Galben se instituie pe raurile din bazinele hidrografice: Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe Jiu si pe afluentii sai (judetele Hunedoara, Mehedinti, Gorj si Dolj), Oltet si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj, pe Calmatui (judetul Teleorman), pe Vedea si pe afluentii sai din judetele Olt, Teleorman si Arges, pe raurile din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita), pe Neajlov, Sabar (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), pe Ialomita, Prahova si unii afluenti (judetele Dambovita, Prahova si Ialomita).

Citeste si: APELE AU FACUT PRAPAD IN TELEORMAN

Reamintim ca Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare COD GALBEN de ploi si grindina valabila incepand din aceasta seara si pana maine, joi, 24 aprilie, la ora 23.00.

Meteorologii sustin ca un nou val de ploi insemnate cantitativ se va abate asupra Romaniei in aceste zile, motiv pentru care meteorologii au emis o noua AVERTIZARE COD GALBEN valabila de astazi, incepand cu ora 20.00 si pana joi, la ora 23.00. AVERTIZAREA a fost emisa pentru judetele Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Dolj, Mehedinti, Hunedoara si Caras-Severin.

Citeste si: COD GALBEN de ploi emis de meteorologi. Vezi care sunt judetele afectate!

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 11 judete din jumatatea de sud a tarii, unde de miercuri seara pana joi seara vor fi averse, descarcari electrice si izolat grindina, iar vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 de kilometri pe ora. Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, de miercuri, ora 20.00, si pana joi, la ora 23.00, vremea va fi instabila in cea mai mare parte a tarii si vor fi averse, descarcari electrice si izolat grindina. Vezi zonele vizate in linkul de mai sus.