ALERTA DE INUNDATII, hidrologii spun ca Dunarea va depasi cota de inundatii la Galati

ALERTA DE INUNDATII PE DUNARE. Hidrologii avertizeaza ca Dunarea a crescut, in ultimele zile, peste cotele de alerta, inundand drumul pietonal de pe faleza de la Galati. Acestia au atras atentia ca, marti seara, Dunarea va depasi cota de inundatii de 600 de cm.

Autoritatile cauta solutii pentru a proteja santierul Naval, unde aproape 100 de muncitori si-au intrerupt lucrul pentru a construi un dig din saci de nisip, care sa-i apere de furia apelor. Peste 2.000 de saci de nisip au fost adusi in aceasta zona si folositi pentru a ridica digul menit a stavili apele Dunarii.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA IN URMATOARELE DOUA SAPTAMANI

Potrivit presei locale, nivelul apei a ajuns in prezent la un nivel alarmant. Mai mult, problema inundatiilor a adus si problema gunoaielor, deoarece apele fluviului au adus tone de deseuri pe faleza.

De precizat ca meteorologii au anuntat ploi pentru urmatoarele doua zile in cea mai mare parte a tarii, inclusiv in Bucuresti. Ploile se vor intensifica in cea mai mare parte a tarii, in special dupa-amiaza si in prima parte a noptii. Afla aici detalii