ALERTA de POLEI, LAPOVITA si VANT puternic de luni seara pana marti la pranz. Zone vizate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a informat luni la pranz ca se vor produce precipitatii mixte, polei si vant, incepand din noaptea de luni spre marti, de la ora 02.00, pana marti la ora 14.00.

In intervalul mentionat, in Muntenia si estul Olteniei vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, dar mai ales sub forma de lapovita si ninsoare. Noaptea si dimineata izolat se va semnala polei in vestul Dobrogei (unde vor predomina ploile) si in Muntenia. Vantul va avea unele intensificari in Baragan si Dobrogea (mai ales in Delta Dunarii si pe litoral), cu rafale de 40…50 km/h.

In vestul Dobrogei, unde vor predomina ploile, si in Muntenia, noaptea si dimineata se va semnala polei. In judetele din sudul si sud-estul tarii, de vineri seara si pana sambata dupa-amiaza a plouat si vantul a avut la rafala viteze de pana la 60-70 de kilometri pe ora. Ulterior, ploile s-au transformat in lapovita si ninsoare.

Bucurestiul si judetele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Calarasi si Ialomita au fost, de sambata dupa-amiaza pana in noaptea de sambata spre duminica, sub avertizare cod galben de ninsoare si vant puternic, stratul de zapada care s-a depus in aceste zone ajungand la zece centimetri.

Sursa foto: anm