ALERTA DE SECURITATE in SUA: Un ZGOMOT PUTERNIC a fost auzit la CASA ALBA inainte de plecarea presedintelui BARACK OBAMA. UPDATE

Un ZGOMOT PUTERNIC a fost auzit sambata pe peluza sudica a CASEI ALBE chiar inainte de plecarea presedintelui BARACK OBAMA si a familiei sale cu elicopterul, relateaza Agerpres, care citeaza Reuters.

UPDATE 19.32: Masura de inchidere a CASEI ALBE declansata de un zgomot puternic auzit pe peluza sudica cu cateva momente inainte ca presedintele BARACK OBAMA si familia sa sa se imbarce intr-un elicopter a fost ridicata, potrivit Agerpres, care citeaza Reuters.Uun purtator de cuvant al Serviciului Secret a declarat ca o rulota in care se vindeau produse alimentare a luat foc in apropiere.

New York Times a scris ca in acelasi timp cu declansarea incendiului un caine al politiei a detectat ceva suspect la un autovehicul din apropiere, precizand ca cele doua incidente nu par a avea legatura. Vehiculul suspect este in prezent verificat.

UPDATE 18.28: Situatia de la CASA ALBA declansata de un zgomot puternic auzit sambata dimineata pe peluza sudica este acum sub control si nu exista o amenintare grava, informeaza media citate de Reuters.

O postare pe Twitter al postului de radio local WTOP citeaza Serviciul Secret afirmand ca s-a declansat un incendiu la un colt de strada in afara Casei Albe dar ca situatia nu este considerata o amenintare grava si situatia de securitate este sub control.

Alte media sustin ca un camion utilizat pentru vanzarea de produse alimentare a luat foc in apropiere.

Zgomotul i-ar fi determinat pe agentii Serviciului Secret sa-i mute pe ziaristi inapoi in camera de briefing si sa inchida usile. BARACK OBAMA si familia sa nu se aflau pe peluza sudica la momentul la care zgomotul a fost auzit.

Citeste si: ALERTA in MARSILIA: Barbati cu cagule au DESCHIS FOCUL asupra POLITISTILOR, inaintea vizitei premierului francez

BARACK OBAMA si familia sa nu se aflau pe peluza sudica la momentul la care zgomotul a fost auzit.

“Starea de izolare continua, existand un mare nivel de consternare in randul agentilor Serviciului Secret care se afla in afara cladirii”, se mentioneaza intr-o depesa comuna a ziaristilor de la fata locului (pool report — n.r.).

Citeste si: STATUL ISLAMIC AMENINTA Occidentul cu NOI ATENTATE

Obama si familia sa urmau sa se deplaseze cu elicopterul la baza Andrews pentru a se imbarca in Air Force One si a calatori la Selma, Alabama, pentru a comemora 50 de ani de la un mars pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare.

Sursa foto: twitter.com