ALERTA EBOLA: Un barbat cu simptome similare, tratat la New York. Virusul a provocat MOARTEA a 887 de oameni

Un barbat primea ingrijiri, luni, intr-un spital din New York din cauza unor SIMPTOME similare celor ale EBOLA, a anuntat centrul spitalicesc, care apreciaza insa ca riscul este scazut. Intre timp, VIRUSUL EBOLA a provocat MOARTEA a 887 de persoane in Africa, potrivit unui nou BILANT facut public luni de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

“In primele ore ale diminetii de luni 4 august, un pacient cu febra puternica si simptome gastro-intenstinale s-a prezentat de urgenta la spitalul Mount Sinai din New York”, a declarat directorul institutiei, David Reich, intr-o conferinta de presa.

Citeste si: ALERTA EBOLA: CADAVRELE A DOI BARBATI, SUSPECTATI CA AU FOST UCISI DE EBOLA, LASATE IN STRADA PATRU ZILE

Pacientul a calatorit recent intr-o tara din Africa de Vest unde au fost semnalate cazuri de EBOLA, a precizat el fara a numi tara despre care este vorba.

Reich a apreciat insa ca este “posibil sa nu fie vorba despre EBOLA. Este mai probabil sa fie vorba despre o boala obisnuita”. Analizele, in urma caruia se va stabili clar daca este vorba de EBOLA sau nu, ar urma sa dureze intre 48 si 72 de ore.

Potrivit ultimului BILANT al Organizatiei Mondiale a sanatatii (OMS), epidemia de EBOLA din Africa de Vest a provocat MOARTEA a 887 de persoane (cazuri confirmate, suspecte sau probabile) din totalul de 1.603 de cazuri probabile: 358 in Guineea, 255 in Liberia, 273 in Sierra Leone si unul in Nigeria.

Citeste si: ALERTA EBOLA: UNUL DINTRE AMERICANII INFECTATI CU TEMUTUL VIRUS A AJUNS IN SUA

BILANTUL mai anunta 1.603 cazuri inregistrate in patru tari din Africa de Vest, si anume 485 in Guineea (340 confirmate si 12 suspecte), intre care 358 mortale, 468 in Liberia (129 confirmate, 234 probabile si 105 suspecte), intre care 255 mortale, 646 in Sierra Leone (540 confirmate, 46 probabile si 60 suspecte), intre care 273 mortale, si patru in Nigeria (niciunul confirmat, 3 probabile si unul suspect), intre care unul mortal.

Sursa foto: firstdigitalghana.com