ALERTA EBOLA: Un vaccin preventiv ar putea fi disponibil in 2015

Un VACCIN preventiv impotriva VIRUSULUI EBOLA dezvoltat de laboratorul britanic GSK ar putea face obiectul unor TESTE clinice luna viitoare si, daca acestea vor fi concludente, va fi disponibil in 2015, a declarat directorul Departamentului de VACCINURI si imunizare al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) la postul francez de radio RFI.

Avem in vedere luna septembrie pentru a incepe TESTELE, mai intai in Statele Unite si, cu siguranta, intr-o tara africana, pentru ca acolo este cazul acum, a declarat Jean-Marie Okwo Bele, intr-un interviu din care sambata au fost difuzate extrase pe site-ul postului de radio.

Citeste si: EPIDEMIE EBOLA: PESTE 1.300 DE CAZURI DE INFECTARE IN AFRICA DE VEST

Intrebat despre perspectivele de comercializare a VACCINULUI, el s-a aratat optimist: “Noi credem ca, daca vom incepe in luna septembrie, spre sfarsitul anului putem avea deja rezultate”. “Si cum este vorba o urgenta, putem implementa proceduri de urgenta (…) astfel incat in 2015 sa dispunem de un VACCIN”, a adaugat oficialul in interviu RFI.

In prezent, nu exista niciun tratament specific pe piata pentru a trata sau preveni febra hemoragica EBOLA provocata de un VIRUS foarte virulent care UCIDE in cateva zile. Rata de DECES (raportul intre numarul de cazuri si numarul de DECESE) este mai mare de 50%.

Citeste si: EPIDEMIE EBOLA: NIGERIA A DECRETAT STARE DE URGENTA

Mai multe VACCINURI sunt in stadiu de testare, in timp ce un tratament promitator, ZMapp, a fost testat pentru prima data pe americani infectati in Africa, dupa ce a dat rezultate excelente pe maimute, scrie AFP.

Sursa foto: antena3.ro