Alertă! Google denunță un program secret cu Pentagonul: Se pregătește o armă imbatabilă

Compania Google a decis reanalizarea limitelor aplicaţiilor care utilizează tehnologie de inteligenţă artificială. Totul, după ce membri ai personalului au exprimat preocupare că Pentagonul foloseşte aceste servicii pentru identificarea imaginilor obţinute de drone, notează Financial Times.

Departamentul american al Apărării are un contract care îi oferă acces la serviciul Google privind inteligenţa artificială. Detaliile contractului, dezvăluite luna trecută, au atras atenţia, astfel că acum circulă o petiţie în rândul angajaţilor Google prin care se propune anularea acordului şi asumarea angajamentului de a nu fi produsă “tehnologie militară” în viitor.

“Istoria unică a Google, sloganul său – «Nu fi rău» – şi impactul asupra vieţilor a miliarde de utilizatori fac această companie distinctă”, se arată în petiţia dezvăluită iniţial de cotidianul The New York Times. Petiţia avertizează că acordul de coooperare cu armata SUA “ar afecta iremediabil brandul Google şi capacitatea companiei în competiţia atragerii talentelor”.

Colaborarea companiei Google cu Pentagonul se desfăşoară în cadrul Proiectului Maven. Departamentul american al Apărării a obţinut astfel acces la tehnologiile comerciale de recunoaştere a obiectelor, pe care un oficial militar le-a numit “pur şi simplu uimitoare”. Obiectivul contractului este “amplificarea abilităţilor sistemelor militare de a detecta obiecte”, a explicat oficialul citat.

Sursa traducere: știripesurse.ro