ALERTA: HACKERII rusi ataca serverele GUVERNULUI de la BUCURESTI

Expertii romani in securitate cibernetica afirma ca hackerii din Rusia incearca sa patrunda in sisteme informatice ale executivului roman. Descoperire a venit dupa ce au analizat sursa atacurilor informatice. Totodata, si divizia cyber crime a SRI confirma informatia, dar partial. Cei din urma nu au dezvaluit identitatea atacatorilor care ar fi incercat sa fure date de importanta strategica, potrivit postului de televiziune Digi 24.

Atacurile cibernetice au scopul de a fura date bancare sau sa intercepteze tranzactii. Totodata, conform sursei citate, hackerii se infiltreaza de aproape 10 ani in serverele guvernamentale ale Romaniei si culeg informatii strict secrete. De altfel, tara noastra a mai fost tinta unui asemenea atac, iar autoritatile l-au depistat la mai multi ani de la producerea lui. Ei nici acum nu au aflat ce informatii au furat hackerii.

CITESTE SI: SCANDAL PE WALL STREET: HACKERI RUSI AR FI FURAT INFORMATII DIN SERVERELE DOW JONES INAINTE CA ACESTEA SA DEVINA PUBLICE

Expertii explica ca unul din motivele pentru care tara noastra ar deveni tinta atacurilor hackerilor rusesti este ca Romania si-a luat oficial angajamentul de a apara sistemele informatice ale Ucrainei.

Sursa foto: realitatea