ALERTA in COREEA de NORD: Consecinte catastrofale dupa testul BOMBEI cu HIDROGEN

Un om de stiinta din China sustine ca testele nucleare ale regimului nord coreean risca sa duca la prabusirea muntelui unde se afla poligonul Punggye-ri. Cercetatorul chinez Wang Naiyan a ridicat problema unei posibile prabusiri a sitului Punggye-ri si a raspandirii de materiale radioactive in atmosfera, dupa cel de-al saselea test nuclear nord-coreean informeaza jurnalistii de la The Independent.

Testul bombei cu hidrogen a provocat un cutremur cu magnitudinea 6,3 grade pe scara Richter, urmat la scurt timp de un seism cu magnitudinea 4,1. Poligonul Punggye-ri este locul ultimelor 6 teste majore iar un nou test ar putea declansa prabusirea muntelui si raspandirea de materiale radioactive in atmosfera.

Seulul a estimat energia degajata de testatea bombei H la 50 de kilotone. Potrivit cercetatorilor americani, puterea testului a fost de 100 de kilotone sau mai mult. Japonia a apreciat-o la 120 de kilotone, de opt ori mai mare decat bomba care a distrus Hiroshima in 1945. Agentia sud-coreeana pentru securitate nucleara a explicat miercuri ca nu a decelat nicio urma de materiale radioactive in esantioanele de aer, sol si apa prelevate dupa test.

Sursa traducere: stirileprotv.ro