ALERTA IN CRIMEEA: Politia Berkut, acuzata de violentele de la Kiev, face legea in Crimeea. VIDEO

Dupa ce autoritatile de la Kiev au anuntat, in aceasta saptamana, desfiintarea politiei antirevolta Berkut, care a fost implicata in mai mute cazuri de dispersare violenta a manifestantilor in timpul protestelor din Capitala Ucrainei, membri ai acestei politii fac acum legea in Crimeea.

Membrii fortei antirevolta Berkut au fost invitati miercuri de catre autoritatile de la Sevastopol sa se alature trupelor din oras, care gazduieste Flora rusa la Marea Negra, in Crimeea. Acestia au raspuns imediat invitatiei, iar in prezent fac legea in zona.  

Membrii acestei politii, mascati si inarmati, au fost surprinsi in timp ce verifica masinile care trec circula pe o autostrada ce face legatura intre peninsula si continent, in apropiere de orasul Armyansk. in zona a fost instalata o bariera, care este pazita de oameni inarmati. 

Afla aici ultimele informatii despre situatia din Crimeea

Ministerul rus de Externe a anuntat, vineri, ca Moscova le va oferi pasapoarte ruse agentilor unitatii ucrainene Berkut. 

Au fost suprinse, de asemenea, imagini cu politia locala care incearca sa-i impiedice pe locuitori sa-i agreseze pe oficialii de la Kiev trimisi sa discute cu autoritatile din Crimeea. 

Miercuri, locuitorii din Crimeea au arborat steagul Rusiei pe cladirea Parlamentului regiunii autonome, la Simferopol, capitala Crimeei, protestand fata de actiunile noilor autoritati de la Kiev. Ei agitau steaguri ale Crimeei, Rusiei si ale Flotei ruse la Marea Neagra, si scandau “Berkut!” si “Rusia!”.

Video: Daily Mail