ALERTA IN FRANTA: TURNUL EIFFEL a fost inchis din cauza unei AMENINTARI TERORISTE

TURNUL EIFFEL a fost inchis pentru vizite astazi dupa ce o persoana suspectata ca ar fi fost TERORIST , care cara un “RUCSAC MARE” a fost vazut urcand in celebra atractie turistica, relateaza Daily Mail

Politia anti-tero, sustinuta de un elicopter, a putut fi vazuta la obiectivul turistic in jurul orei 9 dimineata, cand a fost instituita alarma. “Au existat informatii cu privire la un barbat cu un rucsac”, au afirmat surse din cadrul politiei parisiene care a asistat la evacuarea turnului. 

Persoana neidentificata a fost vazuta la Turnul Eiffel cu o ora inainte ca acesta sa se deschida. Pana dupa amiaza, acesta nu a fost gasit. Sute de turisti se aflau la obiectivul turistic si asteptau sa urce in turn, cand au fost anuntati ca trebuie sa elibereze zona, in timp ce casele de bilete erau inchise. Un cordon al politiei franceze a fost format in jurul turnului si a evacuat turistii catre malul FLUVIULUI SENA, aflat in apropiere. 

CITESTE SI: GRUPAREA STATUL ISLAMIC AMENINTA CA ARUNCA IN AER CASA ALBA, BIG BEN SI TURNUL EIFFEL

Turnul Eiffel a fost deseori tinta AMENINTARILOR TERORISTE, inclusiv ale AL-QAEDA si ISIS. Dar in acelasi timp acesta a fost si un obiectiv pentru dependentii de ADRENALINA. Politia franceza nu exclude faptul ca persoana neidentificata sa fie de fapt un PARASUTIST, situatia ce s-a mai intamplat in trecut. In 2005, un amator de senzatii tari din Norvegia a avut o defectiune la parasuta si a murit in timp ce sarea de pe turn.

Cu o inaltime de 324 de m, TURNUL EIFFEL a fost ridicat cu ocazia Targului Mondial de Stiinta din 1889 si a devenit in scurt timp un simbol al FRANTEI. Obiectivul este cel mai vizitat monument din lume, cu peste sapte milioane de turisti anual. De aceea, ofiterii de securitate francezi au intarit masurile cu privire la un potential atac terorist, mai ales din pricina vulnerabilitatii Turnului. 

Sursa foto: Daily Mail