ALERTA in Italia: PATRU PERSOANE au MURIT dupa ce un BARBAT INARMAT a deschis FOCUL la Curtea de Justitie din Milano. UPDATE

Un barbat a DESCHIS FOCUL joi dimineata la Tribunalul din Milano, omorand doua persoane, intre care un judecator, potrivit procurorului Curtii de Apel, Giovanni Canzio, relateaza Agerpres, care citeaza AFP.

UPDATE 20.24: Patru persoane au murit si o alta a fost grav ranita joi, dupa ce barbatul inarmat a deschis focul in interiorul Curtii de Justitie din Milano.

Doua persoane care au suferit un stop cardiac au fost declarate decedate la spital, iar o treia persoana moarta a fost gasita in interiorul Palatului de Justitie, aparent fara rani, au precizat serviciile locale de urgenta intr-un comunicat.

O a patra victima, transportata la spital in stare critica, a murit in timpul operatiei, potrivit Agerpres, care citeaza agentia italiene de stiri ANSA. Serviciile de urgenta au precizat ca o a doua persoana a fost spitalizata, dar nu este in pericol.

UPDATE 14.28: Bărbatul suspectat că este autorul atacului armat de joi dimineață la tribunalul din Milano, unde a ucis cel puțin două persoane, între care un judecător, a fost arestat joi, în jurul prânzului, în partea de nord-est a metropolei, a anunțat ministrul italian de interne, Angelino Alfano, potrivit AFP și Reuters.

Barbatul, urmarit pentru bancruta, este in continuare cautat in interiorul tribunalului, care a fost inconjurat de politie si este in curs de evacuare. El a recurs la gestul extrem dupa ce avocatul sau a renuntat sa-l mai reprezinte.

Citeste si: Autocarul echipei FENERBAHCE atacat cu FOCURI de ARMA, soferul vehiculului a fost ranit

In fata tribunalului, accesul a fost blocat de o prezenta politieneasca puternică. Totodata, la fata locului au fost mobilizate mai multe ambulante.

Citeste si: ITALIA: Doi ROMANI si opt ITALIENI, RANITI intr-un JAF ARMAT la un supermarket

“Deodata am auzit cel putin trei sau patru focuri de arma, am incercat sa intelegem ce se intampla. Au dat buzna un numar mare de politisti care ne-au spus sa nu iesim din sala, blocand-o”, a relatat pentru AFP Marcello Ilia, un avocat.

“Dupa cateva minute, am inceput sa iesim. Ni s-a spus ca o persoana la sacou si cravata circula cu o arma in tribunal, se pare ca s-a blocat la etajul 7”, a adaugat avocatul citat.

Sursa foto: twitter.com