ALERTA in largul Greciei: O nava cu SUTE DE PASAGERI cere AJUTOR din cauza unor PERSOANE INARMATE. UPDATE

O nava care transporta SUTE DE PASAGERI in largul Greciei a emis un semnal de AJUTOR din cauza unor PERSOANE INARMATE prezente la bord, a anuntat Ministerul grec al Marinei, potrivit Mediafax, care citeaza editia electronica a Daily Mail.

UPDATE 17.35: Sute de imigranti sirieni probabil se afla la bordul navei care a emis un semnal de alarma in largul Greciei, insa Paza de Coasta elena nu confirma prezenta persoanelor inarmate, afirma surse citate de ziarul italian La Repubblica.

Paza de Coasta elena a trimis doua elicoptere militare si o fregata spre nava-cargo aflata sub pavilion moldovean care se afla in Marea Ionica, in apropierea Insulei Corfu.

Conform comandantului Pazei de Coasta, la bordul navei ar fi 600-700 de imigranti, probabil sirieni, care au emis alerta pentru ca ar fi fost abandonati de echipaj.

Informatiile au fost confirmate de guvernatorul Insulei Corfu, Costas Nikolouzos.

Nava care a emis un semnal de ajutor in largul Greciei, din cauza unor persoane inarmate prezente la bord, este un cargobot moldovenesc denumit Blue Sky, a declarat pentru site-ul prothemanews.com presedintele Autoritatii portuare din Corfu, Spiros Andriotis.

Cargobotul se indrepta spre un port croat cand a emis semnalul de ajutor, insa serviciile de monitorizare arata ca nava a efectuat un viraj brusc spre Italia.

Potrivit unor surse, nava, aflata in prezent in largul insulei Corfu, ar transporta 700 de PASAGERI.

Citeste si: Un avion de pasageri al companiei americane Virgin Atlantic a efectuat o aterizare fortata la Londra

Televiziunea de stat din Grecia a precizat ca “imigranti ilegali” sunt implicati in situatia de pe nava, in timp ce alte surse afirma ca toti cei 700 de pasageri sunt “imigranti fara documente”.

Citeste si: AVION AIRASIA DISPARUT: SUA ajuta la CAUTARI. Posibile fragmente descoperite in marea JAVA

Potrivit site-ului protothemanews.com, autoritatile elene au trimis un elicopter de tip Sikorski al Fortelor navale si o fregata Navarino pentru a ajuta nava.

Nava a emis semnalul de ajutor prin intermediul numarului european de urgenta 112, iar autoritatile italiene, care au primit semnalul, i-au notificat pe omologii greci.

Sursa foto: dailymail.co.uk