ALERTA IN REP. MOLDOVA! AMENINTAREA vizeaza ALEGERILE de DUMINICA: Riscam sa ne intoarcem in mocirla

Ion Iovcev, directorul Liceului „Lucian Blaga” cu predare in limba romana din Tiraspol, a transmis un mesaj emotionant prin intermediul ziarului Gandul, mesaj prin care se adreseaza cetatenilor din Republica Moldova, care sunt asteptati duminica sa voteze in cadrul alegerilor parlamentare. Ion Ovcev le transmite moldovenilor ca 30 noiembrie 2014 este o zi importanta, deoarece atunci se decide soarta Republicii Moldova.

El ii roaga pe moldoveni sa iasa duminica la vot si sa aleaga „cursul european al Republicii Moldova”. „Ziua de 30 noiembrie 2014 e o zi cand se hotaraste soarta Basarabiei, soarta noastra, soarta copiilor si nepotilor nostri, soarta acelora care locuiesc in Republica Moldova! In aceasta zi au loc alegeri parlamentare, in aceasta zi avem de ales de fapt viitorul nostru: ori prelungim drumul european, ori ne intoarcem acolo in mocirla din care inca n-am iesit”, spune Ion Iovcev in scrisoarea adresata moldovenilor.

Ion Iovcev, directorul Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol, Transnistria, este considerat de multi romani si basarabeni un adevarat erou. De ani de zile, tine piept intimidarilor regimului separatist, care, spune el, continua sa incalce drepturile copiilor care vor sa faca scoala in limba romana. „Noi stam paza limbii romane, suntem ostasii limbe romane”, spunea Iovcev in luna martie pentru cei de la Gandul, cand vorbeam cu el despre amenintarea alipirii Transnistriei la Rusia, in contextul anexarii Crimeei.

Citeste si: Masina in care se afla Vlad Filat, implicata intr-un accident rutier

Cei de la Gandul au reluat legatura cu directorul de la „Lucian Blaga”, care vorbeste acum despre o alta amenintare, aceea a intoarcerii R. Moldova in „mocirla”, dupa alegerile legislative de duminica, in care exista riscul ca fortele proeuropene sa nu castige suficiente mandate in Parlament pentru a forma o coalitie care sa continue integrarea europeana. Cel putin teoretic, si cei din Transnistria au voie sa voteze. Nu in regiunea separatista, ci pe malul opus al Nistrului, unde au fost organizate sectii de votare pentru ei.

„Noi, cei din Tiraspol, stim mai bine decat altii cum e sa traiesti in raiul comunist rusesc. Sa stii prin ce greutati am trecut pe parcursul anilor, prin ce umilinte, amenintari, batjocuri…numai pentru faptul ca elevii nostri sa poata invata in limba materna, in limba romana”, scrie Ion Iovcev in mesajul sau impresionant catre moldoveni.

Citeste si: ANALIZA despre ALEGERILE de duminica din REPUBLICA MOLDOVA

Data fiind importanta acestui vot, Ion Iovcev le transmite o scrisoare tuturor cetatenilor moldoveni cu drept de vot, indiferent unde s-ar afla. Redam, in continuare, scrisoarea directorului de la Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol:

CITItI MAI JOS MESAJUL LUI IOV IOVCEV PENTRU CETatENII REPUBLICII MOLDOVA, CARE SUNT CHEMAtI DUMINICa LA URNE

Dragi prieteni, fratilor!

Ziua de 30 noiembrie 2014 e o zi cand se hotaraste soarta Basarabiei, soarta noastra, soarta copiilor si nepotilor nostri, soarta acelora care locuiesc in Republica Moldova!

In aceasta zi, au loc alegeri parlamentare, in aceasta zi, avem de ales de fapt viitorul nostru: ori prelungim drumul european, ori ne intoarcem acolo in mocirla din care inca n-am iesit.

CITESTE SI: Care sunt partidele care au cele mai mari sanse sa intre in Parlamentul Rep. Moldova

Noi, cei din Tiraspol, stim mai bine decat altii cum e sa traiesti in raiul comunist rusesc. Sa stii prin ce greutati am trecut pe parcursul anilor, prin ce umilinte, amenintari, batjocuri…numai pentru faptul ca elevii nostri sa poata invata in limba materna, in limba romana. Am fost uniti, am avut demnitate nationala…am avut si avem! N-am cedat si nu vom ceda!

In numele viitorului copiilor si nepotilor nostri, in numele celor ce-au ramas pe baricade in apararea limbii romane si a istoriei neamului, va rog iesiti toti ca unul pe 30 noiembrie si alegeti cursul european al Republicii Moldova, votati partidele de orientare europeana!

Sa ne ajute Dumnezeu!

Directorul Licelui Teorectic Lucian Blaga din Tiraspol

Ion Iovcev”.