Alertă în munți! Aproximativ 60 de turiști sunt blocați în Bucegi

Aproximativ 60 de turişti care au urcat pe munte sunt blocaţi, marți seară, pe platoul Bucegi. Oamenii au sunat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă şi au cerut sprijinul autorităţilor.

Conform Serviciului de Ambulanţă Prahova, 60 de persoane sunt blocate, marţi seară, pe platoul Bucegi, în zona Sfinxului, la peste 2000 de metri altitudine, scrie news.ro. Niciunul dintre turişti nu are nevoie de îngriji medicale. Oamenii au sunat la 112 întrucât nu au unde să se cazeze şi nu pot coborî fără sprijinul salvamontiştilor.

Şeful Serviciuui Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că turiştii au urcat pe un traseu dinspre Peştera, din judeţul Dâmboviţa, şi nu au unde să se cazeze. Haiduc a precizat că în zonă s-au deplasat echipe de salvamontişti din judeţele Prahova şi Dâmboviţa. Aceştia le-au dus ceai cald turiştilor şi urmează a stabili soluţiile pentru ca oamenii să fie coborâţi de pe munte.

Probabil ei vor coborî, însoţiţi de către salvamontiști, pe traseul pe care au urcat, înapoi la Peștera, unde au autoturismele. Pe munte a nins, iar viscolul a troienit zăpada, în unele zone depăşind un metru si ajungând la un metru şi jumătate.

Sursa foto: realitatea