ALERTA in SUA dupa ce 3 oameni au MURIT si 31 au fost RANITI din cauza TORNADELOR

Cel putin trei oameni au murit si alti 31 au fost raniti in Statele Unite dupa ce mai multe tornade au devastat partea de sud a tarii. In Louisiana, Mississippi si Florida, meteorologii au observat 27 de vartejuri care au distrus zeci de cladiri si au facut prapad in parcurile de rulote, informeaza Euronews.

Autoritatile au avertizat ca vremea rea va continua, iar guvernatorii din trei state au declarat stare de urgenta.

Cel putin trei persoane au murit, dupa ce mai multe tornade puternice s-au produs in sudul SUA, regiune pentru care au fost emise noi avertizari meteo. Cele mai afectate state de tornade sunt Louisiana si Mississippi. Doua persoane au murit in Convent, Louisiana, dupa ce rulota in care locuiau a fost distrusa de tornada. De altfel, 90% dintre cele 160 de case mobile au fost distruse, iar 31 de oameni au fost raniti.

Martorii au povestit ca rulotele au fost ridicate in aer si aruncate la o distanta considerabila, iar guvernatorul statului a declarat ca doar printr-o minune nu au murit mai multe persoane din parcul de rulote, pentru ca majoritatea locuitorilor se aflau inauntru. 

O alta persoana a murit in orasul Purvis din sudul statului Mississippi, acolo unde un vartej a smuls un perete intreg al unei cladiri plina cu oameni. 

Si in nordul statului Florida, in orasul Pensacola, a avut loc o tornada, fara a se inregistra vreun deces. Potrivit presei locale, mii de oameni au ramas insa fara energie electrica.

Meteorologii au emis noi avertizari de tornade pentru statele Alabama si Georgia, iar trei state au declarat stare de urgenta. In doua dintre acestea, Louisiana si Mississippi, cursurile elevilor au fost oprite iar cladirile autoritatilor au functionat cu program redus. 

Sursa foto: publika