ATAC ARMAT in Turcia: Politia a RETINUT un BARBAT INARMAT care intrase cu forta intr-un sediu al partidului de guvernamant

Doua PERSOANE INARMATE au intrat miercuri intr-un sediu al PARTIDULUI DE GUVERNAMANT, AKP, dintr-o suburbie a Istanbulului, potrivit Agerpres.

UPDATE 19.06: Politia turca a RETINUT miercuri un BARBAT INARMAT care a intrat cu forta intr-un sediu al Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP, la putere) dintr-un cartier din Istanbul, au anuntat media locale, relateaza Agerpres, care citeaza AFP si Xinhua.

Atacatorul, ale carui motive nu sunt cunoscute, a intrat in biroul Partidului Justitiei si Dezvoltarii din cartierul Kartal, situat in partea asiatica a metropolei, potrivit agentiei de presa Dogan.

In varsta de 30 de ani, barbatul a spart geamurile si a desfasurat un drapel turc pe care se afla o sabie Zülfikar, arma utilizata de ginerele profetului Mahomed, Ali, simbol al minoritatii Alevi din Turcia. Barbatul a fost retinut rapid de fortele de ordine si condus pentru interogatoriu la divizia antiterorista a politiei.

Anterior se anuntase ca doua persoane inarmate au intrat in sediul AKP.

Intrusii au spart geamurile de la etajul superior al cladirii situate in cartierul Kartal, in partea asiatica a metropolei de pe tarmul Bosforului si au afisat un drapel turcesc care avea imprimata imaginea unei sabii pe el.

Unul din cei doi barbati a strigat ceva catre multime de jos de la un geam, dar cuvintele sale nu au fost deslusite.

Citeste si: ISTANBUL: Doi barbati inarmati au fost impuscati, procurorul luat ostatic, grav ranit. UPDATE

Masini ale politiei s-au adunat in fata cladirii, iar zona a fost izolata de catre fortele de ordine.

Incidentul are loc in timp ce judecatori si avocati s-au adunat la Palatul de Justitie, situat pe partea europeana a Istanbulului, pentru a aduce un omagiu procurorului care a fost ucis in urma cu o zi, intr-o tentativa a trupelor speciale de a-l elibera dupa ce a fost luat ostatic.

Citeste si: RECEP TAYYIP ERDOGAN, presedintele Turciei, efectueaza o vizita oficiala la Bucuresti

Doi atacatori, membri ai Partidul/Frontul revolutionar de eliberare a poporului (DHKP-C) — grupare care a revendicat atacul de marti—, au fost de asemenea ucisi in atac.

Incidentul are loc la o zi dupa ce militanti de stanga au luat ostatic un procuror intr-o instanta din oras.

Sursa foto: america.aljazeera.com