ALERTA in UNGARIA: Guvernul vrea instalarea STARII de URGENTA, din cauza intensificarii afluxului de refugiati

Ministerul ungar de Interne a propus guvernului de la Budapesta declararea starii de urgenta, ca urmare a fluxului masiv de imigranti care continua sa treaca frontiera dinspre Serbia, a anuntat joi seful de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, citat de agentia MTI.

Conform oficialului ungar, propunerea va discutata la sedinta de guvern ce se va desfasura martea viitoare.

Janos Lazar a mentionat ca analizele structurilor de securitate ale executivului indica, in contextul valului de refugiati, o sporire a riscurilor reprezentate de crima organizata, precum si o crestere a riscului unor actiuni teroriste.

CITESTE SI: CE: Romania si Bulgaria indeplinesc conditiile de aderare la Schengen, dar decizia este una politica 

El a precizat de asemenea ca 15 septembrie este termenul limita pana cand trebuie finalizata sectiunea gardului din zona punctului de frontiera Roszke, la granita cu Serbia.

In ultimele 24 de ore inca aproximativ 5.000 de refugiati au sosit la granita dintre Serbia si Ungaria, un numar record pentru o singura zi. Potrivit estimarilor Crucii Rosii, este posibil ca in urmatoarele zece zile sa ajunga in Ungaria alti circa 42.000 de refugiati.

CITESTE SI: JUNCKER A PREZENTAT SCHEMA DE DISTRIBUIRE A REFUGIATILOR IN UE. ROMANIA A AFLAT CATI IMIGRANTI VA PRIMI. UPDATE

 Sursa foto mediafax