PROTESTE IN BUCURESTI. Klaus Iohannis a mers in randul protestatarilor in Piata Universitatii

Mii de oameni au ocupat Piaţa Universităţii, după ce au manifestat, timp de peste cinci ore, pentru prelungirea scrutinului în diaspora şi împotriva autorităţilor şi a lui Victor Ponta. Klaus Iohannis a ajuns, duminică noapte, în Piaţa Universităţii, în jurul orei 23:48, unde mii de manifestanţi scandează “Iohannis”, “Jos Ponta” şi “Ole, ole, Victor Ponta nu mai e”.

UPDATE 00:48 – Klaus Iohannis a stat aproximativ o jumătate de oră în Piaţa Universităţii

Klaus Iohannis a stat aproximativ o jumătate de oră în Piaţa Universităţii, unde se află mii de oameni, el plimbându-se prin mulţime şi salutând oamenii. Iohannis a fost aplaudat de manifestanţi, care i-au scandat numele şi l-au felicitat pentru rezultatul obţinut în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale.

După ce s-a plimbat aproximativ o jumătate de oră prin mulţime, Iohannis a plecat din Piaţa Universităţii.

UPDATE 23:48 – Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Universităţii, unde se scandează “Iohannis” şi “Jos Ponta”

Klaus Iohannis a ajuns, duminică noapte, în Piaţa Universităţii, unde mii de manifestanţi scandează “Iohannis”, “Jos Ponta” şi “Ole, ole, Victor Ponta nu mai e”.

Iohannis a ajuns în Piaţa Universităţii în jurul orei 23.40, fiind primit cu aplauze de manifestanţi, care au scandat “Klaus, Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse”. Iohannis a salutat mulţimea, în timp ce manifestanţii cântau imnul naţional.

În Piaţa Universităţii manifestanţii scandează “Victorie”, “Iohannis”, “Jos Ponta”, România, România, ole, ole, ole” şi flutură steaguri tricolore.

PROTESTE IN BUCURESTI! Locuitorii Capitalei au iesit in strada, duminica seara, in semn de protest fata de faptul ca romanii din diaspora au stat toata ziua la coada ca sa voteze si in turul doi al alegerilor prezidentiale, iar la aceasta ora inca sunt cozi interminabile in mai multe sectii de vot din strainatate. 

Ora 00.02: Protestatarii din Bucuresti scandeaza “Demisia”.

Ora 23.57: Klaus Iohannis a plecat din Piata. O parte dintre manifestanti au inceput la randul lor sa plece.

Ora 23.51: In piata sunt mai multe masini cu steaguri, altele claxoneaza, amintind de marile meciuri ale nationalei de fotbal.

UPDATE ora 23.35: Klaus Iohannis, castigatorul alegerilor prezidentiale, a ajuns in Piata Universitatii, in aplauzele multimii.

Ora 22.10: O nouă acțiune de susținere a diasporei are loc si în centrul Timișoarei. Sute de timișoreni au ieșit în stradă pentru a-și arătat susținerea față de românii din străinătate care au fost nevoiți să stea din nou ore în șir la coadă pentru a vota. În același timp, timișorenii au vrut să își exprime din nou nemulțumirea și dezamăgirea față de modul în care autoritățile au organizat și de această dată procesul de votare în diasporă. Protestatarii au venit cu steaguri și pancarte și au strigar “Unitate” și “Libertate” minute în șir. 

UPDATE ora 21.37: Incidente in Capitala, protestatarii au intrat in conflict cu fortele de ordine. Protestatarii au patruns pe stradute laturalnice si se imbrancesc cu jandarmii. Mii de oameni protesteaza la aceasta ora in Bucuresti.

UPDATE ora 21.30: Aproximativ 4.00 de persoane sunt in strada in Bucuresti la aceasta ora. Traficul este blocat pe Soseaua Kiseleff. Oamenii au iesit in strada si la Cluj si Sibiu.

UPDATE ora 20.35: Sute de oameni s-au strans in pietele centrale din Bucuresti si Cluj in semn de sustinere pentru cei care se afla in fata sectiilor de votare din diaspora.

UPDATE ora 19.45: La aceasta ora se protesteaza la Bucuresti si Cluj pentru ca romanii din diaspora sa poata sa-si exercite votul. In Capitala s-au strans sute de oameni in fata Teatrului National. Si la Cluj numarul protestatarilor creste.

Un miting pro-democratie este anuntat duminica, de la ora 18:00, in Piata Universitatii din Capitala. Sub titlul “Democratie, te strigam in strada”, Uniti Salvam ii cheama in strada pe toti cei care vor sa ii sustine pe romanii din diaspora care se confrunta duminica, din nou, cu probleme la vot. “Revolta ne scoate in strada. Vrem vot electronic, vrem eliminarea barierelor in calea participarii”, arata organizatorii.

Si la Timisoara, adunarea s-a dat pe Facebook, in jurul orei 15,00, scrie Evenimentul Zilei pe pagina online. “Azi la 15.00, incepe Revolutia la Timisoara! Oficial! Diaspora blocata! Mobilizare generala pentru ora 15.00 in Piata Operei! Jos Comunistii”, a scris unul dintre organizatori pe reteaua de socializare.

Citeste si: FOTO INCREDIBIL. ANTENA 3 SUSTINE CA SECTIILE DE VOT DIN DIASPORA SUNT GOALE

“Romanii sunt incurajati sa iasa la vot “pentru mine, pentru tine, pentru copiii tai. Iesi la vot pentru a da o lectie clasei politice care te ignora. Iesi la vot pentru cei care au murit in ’89 tocmai ca tu sa ai azi libertatea de a alege. Iesi la vot pentru a arata ca vrei o schimbare, nu doar promisiuni desarte. Iesi la vot! Nu alege sa nu alegi! Iesi la vot pentru ca e dreptul tau, nu e o “lozinca””, a mai scris organizatorul.

BREAKING NEWS. Ultimele date EXIT-POLL indica REZULTATE INCENDIARE- ORA 16.00

In Piata Operei  din Timisoara s-au adunat deja cateva zeci de persoane, printre primii sositi fiind unii dintre cei care s-au aflat la prostestele anti-Ponta de zilele trecute. Tinerii au scandat de cateva ori “Lasati-i sa voteze!” si “Timisoara!”, apoi s-au apucat de confectionat pancarte, mai scrie sursa citata.

Citeste si: IOHANNIS, CATRE ROMANI: SE POATE SI ALTFEL DECAT CU SCANDAL SI VORBE GOALE. VA CHEM LA VOT SA SCHIMBAM IMPREUNA ROMANIA!

Amintim ca mii de romani au iesit in strada, vineri, cu doua zile inainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, pentru a cere un vot “liber” si pentru a reclama demisia premierului Victor Ponta, favorit in acest scrutin.

“Am venit pentru a-mi apara dreptul la vot si pentru a ma asigura ca si copilul meu va putea vota cand va fi mare, oriunde s-ar afla”, a declarat pentru AFP unul dintre sutele de manifestanti adunati la Bucuresti, Alida Ristea.

Protestatarii reproseaza guvernului ca i-a “impiedicat” pe romanii din diaspora sa-si exprime voturile la primul tur de scrutin, din 2 noiembrie, organizand un numar insuficient de sectii de votare.

Citeste si: PROTESTE AMPLE IN TARA. Manifestantii au scandat “Plagiatorul ne fura viitorul” si “Klaus, Klaus, Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse!” VIDEO

Televiziunile romanesti au aratat grupuri mari de protestatari marsaluind inspre cladirile guvernamentale din Bucuresti, vineri seara, blocand partial traficul rutier pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din capitala, noteaza Reuters.

Alte mii de persoane au manifestat in mai multe orase din tara, intre care Cluj, Timisoara, Sibiu si Brasov, purtand pancarte cu mesaje precum “Ne pasa”, “Solidaritate cu diaspora” sau “Voteaza cu capul, nu cu stomacul”.