ANM: COD PORTOCALIU de VIJELIE pentru judetul Satu Mare. UPDATE

ALERTA! Informarea de vreme rea a fost prelungita de luni, 25 mai, ora 14.00, pana marti, 26 mai, ora 20.00, informeaza B1 TV.

UPDATE 17.40: Meteorologii au emis luni o avertizare nowcasting COD PORTOCALIU de VIJELIE pentru judetul Satu Mare.

Astfel, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, intre orele 17.10 si 18.30, in zona delimitata de localitatile Supuru de Jos, Socond, Satu Mare, Caraidorolt, Botiz, Vetis, Carei si Andrid vor fi inregistrate frecvente descarcari electrice, averse in cantitati ce vor depasi 35 l/mp, grindina de dimensiuni medii si mari, intensificari ale vantului care vor lua aspect de vijelie.

Meteorologii spun ca vor fi precipitatii abundente in Maramures, Crisana, Transilvania si mai multe zone din tara.

Mihai Timu, meteorologul serviciu ANM spune ca “din aceasta dupa amiaza vor fi averse cu caracter torential, vant asociat cu vijelii, caderi de grindina in special in Maramures, Crisana, Transilvania, in zona Capitalei, si local in nordul Moldovei, zonele de munte”.

CITESTE SI: ALERTA METEO! PLOI TORENTIALE, VANT, DESCARCARI ELECTRICE si GRINDINA in INTREAGA TARA pana MARTI

In ceea ce priveste un posibil cod galben, acesta nu este exlus, desi “fenomenele sunt pe intervale scurte de timp. E bine sa urmarim mesajele imediate. Cu siguranta vor fi coduri galbene”, spune Timu.
Temperaturile vor scadea de maine, “miercuri si joi ajungem la temperaturi sub cele normal in mare parte a tarii, vreme va fi racoroasa”.

CITESTE SI: COD GALBEN de INUNDATII pentru rauri din ZECE JUDETE din tara

Prognoza pentru Bucuresti arata ca “luni, pana la pranz, va fi vreme frumoasa, cu maxima de 28-29 de grade. Dupa pranz, cu precadere seara si la orele noptii, sunt asteptate fenomene de instabilitate puternice – averse cu caracter torential, caderi de grindina si vijelii”.

Sursa foto www.fatatik.ro