Alerta la Maternitatea din Radauti! O treime dintre medici si asistenti, infectati cu stafilococul auriu

Situatie extrem de grava la Maternitatea din Radauti. O treime dintre angajati au fost depistati ca sunt purtatori ai stafilococului auriu, situatie care care a dus la inchiderea institutiei medicale.

Inspectorii de la Directia de Sanatate Publica din Suceava au deschis o ancheta dupa ce 7 bebelusi s-au imbolnavit cu stafilococul auriu. 

In urma unor controale amanuntite, s-a descoperit ca o treime dintre angajati au acest stafilococ, medicii si asistentii medicali infectati fiind trimisi acasa pentru tratament.

Adrian Popescu, purtator de cuvant in cadrul DSP Suceava, a declarat ca un numar de 20 de cadre medicale din cele 60 sunt infectate cu stafilococul auriu.

“Am inchis maternitatea inca de saptamana trecuta, am extins verificarile, iar in weekend analizele au aratat ca peste 20 de angajati sunt purtatori de stafilococ auriu. Acesti angajati sunt trimisi sa se trateze la domiciliu cel putin 5 zile. Probele recoltate au fost trimise catre Institutul Cantacuzino”, a declarat Adrian Popescu.