Alerta la nivel mondial: Amenintare cu bomba la Milano, marina britanica in pericol

alerta-terorista-bomba-milano

Teama de posibile atentate teroriste a pus pe jar intreg mapamondul. Marea Britanie a instituit, marti, alerta maxima pe navele marinei comerciale din largul coastelor yemenite, ca urmare a amenintarii lansate de gruparea al-Qaida.

Totodata, sediul Consulatului american din Milano si sediul unui post de radio situat in apropiere au fost evacuate, dupa ce o scrisoare suspecta a sesizat amplasarea unei bombe in zona.

In cele din urma s-a dovedit ca totul a fost o alarma falsa, astfel incat alerta a fost ridicata la ora locala 17:30 (ora 18:30 a Romaniei – n.r).

In tot acest timp, in Yemen s-a instituit securitate maxima, ca urmare a amenintarii lansate de al-Qaida. Presa internationala scrie ca patru presupusi membri ai organizatiei teroriste au fost ucisi, intr-un atac cu cinci rachete lansate de o drona americana. 

Neil Roberts, reprezentant al grupului asigurator Lloyd’s Market Association, a declarat ca ministerul Transporturilor a ridicat nivelul trei, maxim de alerta in ceea ce priveste securitatea, pentru largul coastei statului Yemen, potrivit AFP.

Foto: Captura Corriere della Sera TV