ALERTA la Palatul Parlamentului: UN PROIECTIL ACTIV a fost gasit in CURTEA INSTITUTIEI. UPDATE

Un PROIECTIL ACTIV a fost descoperit, miercuri, la intrarea in sediul Camerei Deputatilor, in timpul unor lucrari de mentenanta la puturile de aerisire.

UPDATE 15.18: Obuzul a fost ridicat de pirotehnisti si va fi detonat in conditii de siguarnta intr-un poligon. Pirotehnistii au verificat si terenul din zona pentru a se asigura ca nu mai exista un alt proiectil similar, care sa reprezinte un pericol.

UPDATE 13.22: Obuzul a fost descoperit de muncitorii care lucrează pe santierul Catedralei Mantuirii Neamului, in apropierea Palatului Parlamentului, potrivit Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Anca Onofrei, obuzul provine, cel mai probabil, din al Doilea Razboi Mondial.

Citeste si: Ploiesti: BOMBA functionala din AL DOILEA RAZBOI MONDIAL, gasita pe un santier

Pirotehnistii de la Unitatea Speciala de Interventie Ciolpani au fost trimisi sa ridice obuzul, pe care il vor duce intr-un poligon.

Conform purtatorului de cuvant al Unitatii Speciale de Interventie Ciolpani, in jurul orei 11.50 a fost primit un apel, prin numarul de urgenta 112, privind existenta unui element de munitie, in zona Palatului Parlamentului.

Citeste si: Un proiectil a fost gasit in parcul Drumul Taberei

Proiectilul de razboi a fost gasit in curtea Palatului Parlamentului, potrivit romaniatv.net. La fata locului au sosit echipe de pirotehnisti si este asteptata o echipa specializata de la Ciolpani, pentru a prelua proiectilul si a-l duce intr-un poligon in care sa fie detonat.

S-a delimitat un perimetru in zona garajelor, unde a fost gasit obuzul, iar circulatia a fost inchisa pe artera de langă aripa Palatului Parlamentului unde a fost gasit proiectilul. Cladirea a fost evacuata.

Sursa foto: panoramio.com