ALERTA langa ROMANIA: Presedintele R. MOLDOVA a convocat CONSILIUL SUPREM de SECURITATE

Presedintele Republicii Moldova, NICOLAE TIMOFTI, a convocat pentru luni, 23 martie, CONSILIUL SUPREM de SECURITATE pentru a fi discutate probleme de securitate nationala in contextul evolutiilor geopolitice regionale, informeaza mass-media din tara vecina.

Purtatorul de cuvant al presedintiei de la Chisinau, Vlad Turcanu, a precizat ca, in cadrul sedintei Consiliului, vor fi prezentate rapoarte de catre ministrul apararii Viorel Cibotaru, ministrul de externe Natalia Gherman, ministrul de interne Oleg Balan, precum si de directorul Serviciului de Informatii si Securitate, Mihai Balan.

CITESTE SI: Presedintele Republicii Moldova: Securitatea noastra este in PERICOL. Trebuie sa ne apropiem de NATO 

Convocarea CONSILULUI SUPREM de SECURITATE de catre presedintele Timofti are loc in contextul in care estul Ucrainei se confrunta de aproape un an cu un conflict intre armata guvernamentala si separatistii prorusi soldat pana in prezent cu peste 6.000 de morti, conform ultimelor date ale ONU.

Presedintele NICOLAE TIMOFTI declara zilele trecute, facand referire la razboiul din Ucraina si la amenintarile generate de proiectul secret ‘Novorossia’ al Kremlinului, care include si REPUBLICA MOLDOVA, ca statul moldovean trebuie sa se apropie de NATO, intrucat securitatea sa este in pericol.

”Armata moldoveneasca trebuie reformata, traim alte timpuri, in care exista amenintari asupra statului nostru. Exista pericolul unui conflict militar pe teritoriul REPUBLICII MOLDOVA. Sansa noastra este apropierea si colaborarea cu blocul NATO. Imi pare rau ca, atunci cand a fost momentul, nu ne-am apropiat mai mult de NATO”, afirma NICOLAE TIMOFTI.

CITESTE SI: Parlamentul de la Chisinau organizeaza audieri privind securitatea tarii, pe fondul crizei din Ucraina 

De amintit ca REPUBLICA MOLDOVA este stat neutru, potrivit Constitutiei, dar unii politicieni si experti contesta necesitatea acestei prevederi, mai ales in contextul in care in regiunea din stanga Nistrului stationeaza un contingent militar rus si exista munitie a Federatiei Ruse.

Sursa foto: timpul.md