ALERTA MAXIMA la Constanta: Toate drumurile din judet au fost inchise!

Vremea rea a determinat autoritatile din Constanta sa inchida toate drumurile din judet! Anuntul a fost facut in aceasta seara de catre Comandamentul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Constanta.

Potrivit maiorului Ion Vladut, prim-adjunct al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ‘Dobrogea’, masura de inchidere totala a circulatiei pe toate arterele rutiere dintre localitatile judetului Constanta (drumuri nationale, judetene si comunale) a fost instituita incepand cu ora 15.00, pentru siguranta participantilor la trafic autoritatile locale avand obligatia sa semnaleze corespunzator arterele rutiere inchise.

La aceasta ora, vantul sufla cu o intensitate de peste 85 km/h, la rafala si se semnaleaza ninsoare abundenta, viscolul troienind zapada.

Din cauza conditiilor meteo dificile, o serie de trenuri, pe raza Regionalei CF Constanta, sunt anulate, iar altele sunt tractate cu locomotive diesel si circula cu limitare de viteza, inregistrandu-se intarzieri.

Manevrele au fost suspendate in toate porturile de la Marea Neagra, iar Aeroportul International Mihail Kogalniceanu a fost inchis, tot din cauza vantului puternic.

De la ora 16.00 doua localitati rurale din sudul si sud-vestul judetului, Mosneni si Fantanele, sunt lipsite de alimentarea cu energie electrica.

Sectia Regionala Drumuri Nationale a inceput interventia cu utilaje pe DN 22, pentru scoaterea autovehiculelor blocate in trafic si s-a solicitat primariilor din zona sa ajute la operatiunile de salvare a oamenilor blocati in masini si cazarea acestora in spatiile special amenajate.

Patru localitati sunt, in prezent, izolate din cauza viscolului, respectiv satele Dunareni, Viile, Tudor Vladimirescu si Dunarea, conform Comandamentului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Constanta.