ALERTA MEDICALA. 12 bebelusi, internati in STARE GRAVA din cauza unei bacterii periculoase. Sursa contaminarii, NECUNOSCUTA

Bilantul bebelusilor internati la Spitalul ”Marie Curie” din cauza bacteriei care ucide a ajuns la 12, informeaza B1 TV.

UPDATE 16: 40: Numarul BEBELUSILOR infestati cu bacteria care ataca rinichii a ajuns la 12, informeaza postul B1 Tv.

Un alt sugar de numai noua luni care prezinta aceleasi simptome va fi adus de la Craiova, o zona diferita fata de cea predominanta pana acum in materie de cazuri, si anume judetul Arges. Sursa contaminarii este si acum necunoscuta, iar starea micutilor variaza de la unul altul, patru dintre acestia trebuind dializati in permanenta. Din pacate bacteria a ucis deja o fetita de doar 11 luni. 

Medicii de la ”Marie Curie” sunt in continuare in alerta, dupa ce numarul bebelusilor diagnosticati cu sindromul hemolitic uremic a crescut la opt.

”Este vorba de sase copii care se afla pe secția de nefrologie si terapie intensiva. S-a adaugat in cursul nopții inca o fetița, deci asta ar insemna sapte, iar pe drum, intre timp, am primit un telefon. Se pare ca mai e vorba de un copil de noua luni ce va veni de la Craiova”, a susținut Mihaela Balgradean, sefa secției nefrologie, din cadrul Spitalului ”Marie Curie”.

CITESTE SI: O fetita de 11 luni a murit si 5 sugari din judetul Arges, in STARE GRAVA din cauza unei BACTERII PERICULOASE

Aproape toti copiii au fost trimisi in Capitala de la spitalul Judetean din Pitesti si toti au prezentat aceleasi simptome. Parintii celor mici sunt acum disperati si spun ca boala a ajuns atat de departe din cauza lipsei de interes a medicilor din Pitesti.

”Sunt foarte multe cazuri la Pitesti si nu fac nimic. La Pitesti, medicul de garda nu ne-a primit pentru ca dormea si asistenta n-a vrut sa-l trezeasca. Ne-a facut ecografia si a zis ca copilul este ok. Copilul nu urina si era umflat. Medici au spus ca asa e ok , sa nu urineze de la perfuzii”, s-a plans unul dintre parinți.

Ingrijorarea este cu atat mai mare cu cat o fetita de 11 luni a murit la Spitalul ”Marie Curie”, unde a ajuns intr-o stare mult prea grava ca sa mai poata fi salvata. Iar moartea pandeste in continuare.

”Avand in vedere ca semnele bolii se instaleaza progresiv, insuficiența renala e primul semn major de evoluție nefavorabila, insa, alaturi de insuficiența renala, copiii pot prezenta anemie severa, sa le scada numarul de trombocite, elemente care ajuta la coagularea sangelui.  Pentru cei mai mulți dintre ei se pare ca, in ce priveste evoluția imediat urmatoare, aceasta va fi favorabila”, a mai susținut medicul.

Bacteria din organismul copiilor se gaseste in apa sau in alimentele care nu sunt extrem de bine preparate, cum ar fi lapte, carne sau oua.

Sursa foto: ziare