ALERTA METEO de VREME REA! AVERSE de PLOAIE, DESCARCARI ELECTRICE si GRINDINA

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de VREME REA, valabila in intervalul 24 septembrie, ora 16 – 26 septembrie, ora 13. Astfel, peisajul meteo se schimba radical incepand de joi. Se anunta vreme instabila pentru zilele urmatoare. Temperaturile maxime sunt si ele in scadere, iar ploile contureaza tabloul meteo in majoritatea regiunilor.

La munte se anunta AVERSE, insotite si de DESCARCARI ELECTRICE, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 10-15 l/mp si vor fi conditii de GRINDINA. Vantul va sufla cu intensificari in zonele montane si in Dobrogea. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 de grade in depresiuni si 29 de grade in nord.

In Bucuresti, vremea va fi instabila si locuitorii Capitalei au nevoie de umbrele, pentru ca temporar va ploua. Maximele scad fata de zilele precedente si nu trec de 23 de grade.

Meteorologii prognozeaza maxime de 29 de grade la Baia Mare, 23 la Brasov, 27 grade la Cluj si 24 de grade la Constanta. La Craiova, termometrele vor arata 26 de grade, la Galati si la Iasi 26 si la Suceava va fi ceva mai rece, cu maxime de cel mult 22 grade Celsius. La Timisoara, mercurul va urca pana la 28 de grade.

Vineri, vremea va fi general instabila in jumatatea de vest a tarii si in zonele de deal si de munte, unde cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii extinse. Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 de grade in Dealurile de Vest si 29 de grade in sud-estul tarii.

Sursa foto: anm