ALERTA! O BACTERIE MORTALA face ravagii in spitalele din Romania

Tot mai multi ROMANI care urmeaza tratamente cu antibiotice sunt INFECTATI cu o BACTERIE periculoasa, CLOSTRIDIUM DIFFICILE, care poate provoca chiar si MOARTEA.

Desi pare incredibil, pentru a fi infectat este suficienta o simpla atingere a clantei.

CLOSTRIDIUM DIFFICILE a aparut in Romania de cativa ani, insa a avut o evolutie rapida si periculoasa. Potrivit conf. dr. Gabriel Adrian Popescu, medic primar la Institutul National de Boli Infectioase “Prof. dr. Matei Bals” din Bucuresti, in anul 2010 au fost 20 de cazuri de INFECTII cu CLOSTRIDIUM DIFFICILE, in 2011 – aproape 140 de cazuri si 10 DECESE, in 2012 – aproape 440 de cazuri si 11 DECESE, iar in 2013 – peste 500 de cazuri si 8 DECESE, scrie Libertatea.

Citeste si: ALERTA MEDICALA: VAL DE INFECTII RESPIRATORII IN ROMANIA

Ziarul prezinta marturia unei femei de 56 de ani INFESTATA chiar in Spitalul Coltea din Capitala.

“Am fost internata pentru o banala operatie la picior. Am stat doar trei zile in spital, dar a fost de ajuns ca sa contractez CLOSTRIDIUM DIFFICILE. Dupa trei zile de la externare, am avut primele simptome: diaree si stari de greata. Cum beam putina apa, cum trebuia sa fug la toaleta imediat… Initial, am crezut ca e o toxiinfectie alimentara, dar cand am vazut ca starea de rau persista si ca ma deshidratasem de nu ma mai puteam tine pe picioare, am hotarat sa merg la Institutul National Matei Bals”, spune pacienta.

 Dupa internare si cateva zile acasa, boala a recidivat si femeia a fost nevoita sa se reintoarca in spital, epuizata fizic si psihic.

“In cazul INFECTIILOR nosocomiale depistate in Spitalul Clinic Coltea, s-au luat toate masurile care se impun, in functie de caz”, a raspuns conducerea spitalului prin intermediul biroului de presa.

Citeste si: INFECTII INTRASPITALICESTI CU STAFILOCOCUL AURIU LA MATERNITATEA RADAUTI

Statisticile oficiale, raportate de Ministerul Sanatatii, arata ca, doar anul trecut, acest MICROB care a impanzit spitalele din tara a provocat 8.500 de imbolnaviri.

In plus, potrivit unui document oficial publicat pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica, riscul de DECES, doar pe cazurile inregistrate la Institutul “Matei Bals”, in perioada 2011-2012, a fost de 6%-10%, iar riscul de recidiva, de 25%!

O metoda de aparare impotriva acestei BACTERII este spalarea corecta a mainilor cu apa si sapun, mai ales in cazul persoanelor care au apropiati diagnosticati cu CLOSTRIDIUM DIFFICILE.

CLOSTRIDIUM DIFFICILE este o BACTERIE care exista in intestin la cel putin 3- 5% dintre adultii planetei. 

Sursa foto: discovery-zone.com