ALERTA SANITARA in 3 regiuni din ITALIA in urma crizei branzeturilor BRADET

Ministerul Sanatatii de la Roma a lansat o alerta sanitara pentru Toscana, Lazio si Campania, regiunile in care au fost distribuite branzeturi de la Bradet SRL.

Masura a fost luata dupa ce un copil roman de 14 luni a fost internat in stare grava la spitalul de pediatrie Meyer din Florenta, cu semne de sindrom hemolitic uremic, probabil cauzat de consumul de branza importata din Romania contaminata cu E.coli, potrivit gazetaromaneasca.com.

„Branza care are bacteria Escherichia coli a provocat infectia intestinala a copilului de 14 luni internat in Clinica Meyer din Florenta”, conform testelor microbiologice efectuate de Institutul Zooprofilactic Experimental din regiunea Lazio si de Institutul Superior de Sanatate din Italia.

CITESTE SI: MARIUS BADEA, patron BRADET: Se doreste decimarea unui brand la care am muncit mult 

„Prin intermediul sistemului de alerta RASFF a fost publicat NEWS 16-811 in ceea ce priveste retragerea voluntara, ca masura de precautie a produselor alimentare pe baza de lapte de la compania SC Bradet (Romania)”, se spune in comunicat.

„Ministerul Sanatatii, nota continua, a avertizat departamentele de sanatate a regiunilor implicate in listele de distributie care implica Lazio, Toscana si Campania.”

CITESTE SI: SCANDALUL E.COLI a ajuns in ITALIA: Un BEBELUS ROMAN s-a imbolnavit la FLORENTA

Nu se exclud implementari ulterioare ale alertei in alte regiuni. „Regiunea Toscana, ca urmare a controalelor efectuate de ASL din Pistoia, a anuntat un caz probabil de sindrom hemolitic uremic, diagnosticat clinic, la un copil de 14 luni internat la Spitalul Mayer din Florenta. In conformitate cu informatiile disponibile, copilul ar fi consumat o branza produsa de compania romaneasca mentionate mai sus. USL3 din Toscana a emis un comunicat de presa pentru a informa publicul. Pana la aparitia unor investigatii analitice, si ca o masura de precautie, invita pe cei care au cumparat produsele de la compania romaneasca Bradet enumerate in anexa sa nu le consume si sa le returneze la magazin in cazul in care le-au achizitionat”.

 Sursa foto: b365