ALERTA! STAT ISLAMIC, un pas de a CONTROLA total SIRIA. Urmeaza IORDANIA

Un expert din Marea Britanie sustine ca STAT ISLAMIC se afla la un pas de a controla total Siria, iar urmatoarea tara pe care o vor invada jihadistii ar putea fi Iordania.

Avertismentul terifiant vine dupa ce extremistii au pus stapanire pe mai multe mine de fosfat de care regimul sirian are disperata nevoie, intr-o tara si asa subrezita de conflict, arata Daily Express.

Natasha Underhill, expert pe probleme de terorism din Orientul Mijlociu din Marea Britanie, este de parere ca STAT ISLAMIC se afla la un pas de a controla total Siria, iar urmatoarea tara vizata ar putea fi Iordania, scrie Express.

CITESTE SI: Gruparea STAT ISLAMIC revendica ATENTATELE asupra a doua hoteluri din BAGDAD

Militantii ISIS au cucerit in aceasta saptamana minele siriene, acestea fiind o sursa de venit de care au nevoie cu disperare.

“Este o reala victorie pentru STAT ISLAMIC . Minele sunt unele dintre ultimele lucruri din care Siria mai poate face bani. Va impinge statul mai aproape de esec, iar acum este aproape inevitabil.

Siria se afla deja in criza. Mai trebuie unul sau doua evenimente similare pentru a provoca esecul total. In aceasta situatie, maine ne putem trezi cu un stat radical schimbat”, a declarat specialistul.

CITESTE SI: Gruparea jihadista STAT ISLAMIC a preluat CONTROLUL asupra AEROPORTULUI din SIRTE, LIBIA

Expertul britanic a avertizat ca Iordania ar trebui sa fie pregatita pentru o invazie, cu toate ca, pana acum, ISIS s-a concentrat pe o singura regiune, in loc sa caute o extindere vasta.

“Frontierele sunt slabite si este atat de usor ca grupurile sa se miste. Iordania este deja vazuta ca o tara sub amenintare. Totusi, STAT ISLAMIC este prea matur pentru a incerca sa se extinda, cel mai probabil se va concentra pe o regiune specifica”, a explicat Underhill.

Sursa foto www.antena3.ro