ALERTA! STATUL ISLAMIC are 80 de AGENTI in EUROPA pregatiti sa comita ATENTATE

STATUL ISLAMIC are intre 60 si 80 de agenti implantati in Europa, pregatiti sa comita ATENTATE TERORISTE. O spune coordonatorul serviciilor olandeze contraterorism, Dick Schoof, intr-un interviu acordat Associated Press, citat de News.ro.

Potrivit oficialului, acesti combatanti au primit ordine din partea STATULUI ISLAMIC “sa nu mearga in Siria si Irak, ci sa pregateasca atacuri in Europa”. El a salutat faptul ca, in ultimele sase luni, numarul acestor “combatanti teroristi straini” nu a crescut, dar a avertizat ca acest lucru “nu inseamna ca amenintarea potentiala reprezentata de cei care au calatorit deja a scazut”.

Potrivit lui Schoof, operatiunile militare in curs pentru a elibera teritoriile cucerite de STATUL ISLAMIC in Siria si Irak joaca un rol important in dispersarea islamistilor. Saptamana trecuta, ministrul belgian de Interne Jan Jambon a avertizat ca un “val” de 3.000, pana la 5.000 de combatanti ai organizatiei teroriste STATUL ISLAMIC s-ar putea intoarce in Europa, din cauza infrangerilor suferite de ISIL in Orientul Mijlociu.

Sursa foto: BBC