ALERTA: STATUL ISLAMIC are o CELULA creata special pentru productia de ARME CHIMICE

Serviciile secrete din SUA sustin ca Statul Islamic a adus laolalta toti expertii cu care colaboreaza, pentru a crea arme chimice. Potrivit unui oficial american citat de CNN, s-a format o adevarata “celula”, care reuneste experti din Irak pana in Siria, experti care pana acum nu au lucrat niciodata impreuna. Aceasta celula activeaza intr-o zona controlata de Statul Islamic, in Siria, de-a lungul vaii raului Eufrat, aproape de granita cu Irakul.

Zona in care se afla acestia este impanzita de “mii” de luptatori ai gruparii si de simpatizanti. Aici s-ar afla si liderul Statului Islamic din Bagdad, Abu Bakr al-Baghdadi, a declarat oficialul american pentru CNN. Regiunea este considerata capitala de facto a Statului Islamic.

Se crede ca aceasta miscare a gruparii teroriste este motivata de disperarea Statului Islamic de a-si apara putinele bastioane pe care le mai detine. In trecut, Statul Islamic a folosit agenti chimici mai putin periculosi, asa ca temerea ca ar putea trece la un nivel superior este reala si indreptatita. “Stim ca Statul Islamic vrea sa foloseasca arme chimice”, a declarat si colonelul Ryan Dillon, purtator de cuvant al coalitiei militare in zona, condusa de SUA.

O alta schimbare de tactica observata este parasirea orasului Raqqa, membrii gruparii refugiindu-se in orase aflate mai la sud, de-a lungul raului Eufrat, asa cum sunt Mayadin si Deir-e-Zor, a declarat si purtatorul de cuvant al Pentagonului, Adrian Rankine-Galloway.

Sursa traducere: Ziare.com