ALERTA: STATUL ISLAMIC planuieste o SERIE de ATENTATE in MAREA BRITANIE

Avocatul Max Hill sustine ca jihadistii Statului Islamic planuiesc “atacuri impotriva civililor inocenti” similare ca amploare cu cele comise in urma cu 40 de ani de insurgenta Armatei Republicane Irlandeze (IRA), informeaza News.ro.

“In ceea ce priveste amenintarea reprezentata, cred ca intensitatea si potentiala frecventa a planuirii unor atentate seriose – in special acele atacuri aleatorii asupra civililor inocenti de oricare rasa sau culoare din zonele metropolitane – reprezinta un risc enorm pe care nu-l putem ignora”, a explicat Hill, insarcinat cu supravegherea legislatiei antiteroriste din Marea Britanie, transmite Reuters.

Hill a explicat ca britanicii se confrunta in prezent cu acelasi risc de securitate reprezentant in anii ’70 de IRA. IRA a abandonat in 1998 insurgenta violenta, care avea drept scop inlaturarea guvernarii britanice din Irlanda de Nord.

Peste 3.600 de persoane si-au pierdut viata in insurgenta nord-irlandeza, inclusiv aproximativ 1.000 de reprezentanti ai fortelor de securitate britanice.
Acum, serviciile de securitate cred ca jihadistii Statului Islamic vor sa lanseze o campanie de atentate in Marea Britanie.

Sursa foto: BBC