ALERTA TERORISTA BRUXELLES. Premier: Exista informatii privind riscul unui atentat similar celor din Paris

Premierul belgian, Charles Michel, a declarat sambata ca alerta terorista a fost ridicata la nivelul maxim “in urma unor informatii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris”, “comis in mai multe locuri, de mai multi indivizi”, relateaza Le Soir in editia online.

La finalul unei reuniuni a Consiliului national de securitate, Michel a precizat ca OCAM (Organizatia de coordonare pentru analiza amenintarii) a decis in cursul noptii sa ridice nivelul amenintarii teroriste la maxim (nivelul 4 pe o scara cu patru trepte) pentru Regiunea Bruxelles si Vilvorde.

Aceasta decizie a fost luata “in urma unor informatii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris”, respectiv “atentate care ar putea fi comise in mai multe locuri, de mai multi indivizi”, a explicat premierul belgian.

CITESTE SI: TEROARE la BRUXELLES: ALERTA in capitala BELGIEI. METROUL si MAGAZINELE INCHISE. Consiliul de securitate se reuneste duminica. UPDATE

Potrivit mai multor cotidiene, produse chimice si explozibili ar fi fost gasiti la Molenbeek, o localitate din Regiunea Bruxelles. Premierul a refuzat sa comenteze pe tema anchetei, din motive de securitate.

Potentialele tinte definite de OCAM sunt centrele comerciale, arterele comerciale, transporturile in comun si marile evenimente. Prin urmare, metroul din Bruxelles a fost inchis cel putin pana duminica dupa-amiaza, cand OCAM va reevalua amenintarea. O noua reuniune a Consiliului de securitate este prevazuta duminica.

CITESTE SI: PREMIERUL VALLS: BILANTUL ATACURILOR TERORIST LA PARIS A CRESCUT LA 130 DE MORTI

Masurile anuntate pot fi “modificate in orice moment”, a precizat premierul. “Fiti vigilenti si prudenti. Dar nu intrati in panica”, a transmis Charles Michel populatiei, la finalul interventiei sale

Sursa foto: tion